COVID-19

AMERIČKE VLASTI SVIMA PREPORUČILE NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI Trump nije impresioniran: 'Možete ih koristiti, ali i ne morate. Ja neću'

 AFP

Američka vlada svojim sugrađanima preporučuje dobrovoljno nošenje maski za lice da bi spriječili širenje zaraze koronavirusom, kazao je predsjednik Donald Trump, dodajući da ih on sam ne kani koristiti.

Na konferenciji za novinare Trump je istaknuo da se preporuka ne smije shvatiti kao zamjena za mjere socijalnog distanciranja koje se smatraju ključnima za usporavanje širenja koronavirusa, koji je dosad u saveznoj državi New York odnio više žrtava nego napadi 11. rujna 2001.

- Nošenje maski je dobrovoljno. Možete ih koristiti, a i ne morate. Ja sam odlučio ne nositi masku, premda će je neki ljudi koristiti i to je u redu - rekao je Trump.

Na pitanje novinara zbog čega je tako odlučio Trump je podsjetio na svoje sastanke s visokim dužnosnicima.

- Kada se pozdravljam s predsjednicima drugih država, premijerima, diktatorima, kraljevima, kraljicama... Jednostavno se ne vidim u tomu - pojasnio je.

Trump je u petak potpisao odredbu kojom je svojoj administraciji naložio da prekine izvoz maski za lice N-95 i ostale osobne zaštitne opreme u druge zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:24