OSOBNI POKLON

AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK OTIŠAO U KOREJU S NEOBIČNIM POKLONOM Trump za Kim Jong Una pripremio - hit Eltona Johna

 
Mike Pompeo i Kim Jong Un u svibnju ove godine; Elton John (mala slika)
 Eloy Alonso / KCNA/Reuters

Američki državni tajnik Mike Pompeo otputovao je u posjet Sjevernoj Koreji, što je njegov treći službeni posjet toj regiji. Susret će se održati manje od mjesec dana nakon susreta Donalda Trumpa i Kim Jong Una u Singapuru, a glavna tema razgovora bit će denuklearizaciju Korejskog poluotoka.

No, Pompeo navodno Kimu nosi poklon - CD Eltona Johna s pjesmom ‘Rocket Man’. Kako piše Business Insider, Trump je inspiraciju za poklon dobio u razgovoru s Kimom na summitu.

‘Trump je pitao Kima zna li tu pjesmu i ovaj je odgovorio da ne zna’, rekao je neimenovani diplomatski izvor.

Američki predsjednik, koji je sjevernokorejskog vođu već više puta nazvao ‘mali raketni čovjek’, navodno je uz CD priložio i rukom pisanu poruku, pišu novine Chosun Ilbo.

Trump je i u četvrtak spomenuo Eltona Johna, ali u posve drugom kontekstu. Na skupu u Montani komentirao je broj ljudi koji se okupio i koji se redovno okuplja na njegovim skupovima, rekavši da je ‘srušio više rekorda od Eltona Johna’.

Pompeo je rekao da će voditi pregovore s Pyongyangom i da je optimističan da će SAD dobiti natrag posmrtne ostatke američkih vojnika iz Korejskog rata ‘u ne tako dalekoj budućnosti’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:27