Na zidu jedne zgrade u Bordeauxu u Francuskoj, tik pored plavih vrata, izvješena je mala tabla i na njoj meni. On se mijenja svaki tjedan, a prolaznici ga sa zanimanjem analiziraju. Svakog tjedan na njemu se nalaze različita jela od četiri slijeda - predjelo, glavno jelo, jelo od sira i desert. No to nije meni nekog trendi restorana kakvih u okolici ima mnogo, već meni školske menze.
Za Ericu Jackson Curran, Amerikanku koja se nedavno s obitelji doselila u Bordeaux, svaki je dan prilika za novi kulturni šok. Sve od kupovine namirnica pa do druženja i zdravstvene zaštite, posve je drugačije nego u SAD-u. No ono što najviše odskače možda je upravo jelovnik u školi njezinog sina Olivera, o čemu je govorila za Huffington Post.
Školska menza je ugodna žuta prostorija u kojoj uče...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....