TRAGIČAN KRAJ DIVE

Amy Winehouse je dan prije smrti od dilera uzela 'koktel' droga - kokaina, heroina, ecstasyja i ketamina

Nakon više neuspješnih rehabilitacija, vraćala bi se svojim starim porocima: alkoholu i drogi
Beograd, 180611.Europsku turneju pjevacica Amy Winehouse pocela je skandalom na Kalemegdanu gdje ju je publika izvizdala. Amy je umjesto pjevanja preko sat vremena na pozornici u vidno alkoholiziranom stanju mumljala. Foto: Blic / CROPIX
 Blic / CROPIX

NOVO 14:45 - Uzrok smrti britanske pjevačice Amy Winehouse ostat će nepoznat do vještačenja stručnjaka sudske medicine, za koje će datum biti određen u ponedjeljak, objavila je policija u nedjelju.

12:30 - Iako još nema službenog policijskog izvješća o smrti Amy Winehouse, sve više stranih medija glavni uzrok smrti povezuju s alkoholom i drogom.

Navodno je dan prije smrti viđena kako od dilera kupuje veće količine droge. Prema riječima izvora Sky Newsa pjevačica je u petak ujutro kupila 'kotel' od od kokaina, heroina, ecstasyja i ketamina.

- Došla je do dilera s ciljem da se 'rasturi'. U petak navečer izašla je van u Camdenu gdje se dobro zabavljala. Nagovarala je društvo da party presele kod nje doma - priča izvor za časopis People.

Njezini prijatelji ističu kako se Amy našla u stanju depresije nakon što ju je ostavio dečko, 34-godišnji Reg Traviss. Rekao joj je da prekida vezu nekoliko dana prije nego što se Amy po posljednji put prijavila u rehabilitacijsku kliniku.

Osim toga, Amy je ostala povrijeđena jer se Reg nije želio vjenčati s njome. On je bio jedan od važnijih faktora u njezinom životu i, kao i ostali prijatelji, trudio se maknuti je od pakla droge. Kada je vidio da nema uspjeha, maknuo se iz njezinog života.

Prilikom policijskog pregleda stana, Reg je zajedno s Amynim tjelohraniteljem Nevilleom te bliskom prijateljicom Aisleyne Horgan-Wallace stajao pred zgradom.

09:35 Uzrok smrti Amy Winhouse još uvijek se utvrđuje, službene potvrde nema, no mediji nagađaju kako se popularna pjevačica predozirala.

Njezino je tijelo na nosilima izneseno iz stana i prebačeno na obdukciju.

- Istraga oko smrti Amy Winehouse nastavlja se. U ovom trenutku se tretira kao neobjašnjiva smrt i nije bilo nikakvih uhićenja povezanih s incidentom. Svjetstan sam da postoje izvješća kako se pjevačica predozirala, no moram istaknuti kako medicinska obdukcija još nije napravljena i bilo bi vrlo nedolično špekulirati o uzroku smrti - izjavio je načelnik lokalne policije Raj Kohli.

U međuvremenu njezini kolege iz svijeta glazbene industrije nastavljaju objavljivati službena priopćenja i tužne poruke putem društvenih mreža.

Američka pjevačica Rihanna na Twitteru je napisala: Dragi bože, smiluj se. Pozlilo mi je od ovoga!

- Ne mogu ni disati, toliko plačem, upravo sam izgubila jednu od svojih najboljih prijateljica. Voljet ću te uvijek i nikada neću zaboraviti pravu tebe! - izjavila je Kelly Osbourne.

Glumica Jessica Alba: Tako je tužno ovo s Amy Winehouse – bila je tako talentirana! Doista tragično!

Demi Moore također je potresena viješću o Amynoj smrti: Zbilja tužna vijest o Amy, moje srce je s njezinom obitelji. Neka njezina problematična duša nađe mir.

Ricky Martin na Twitteru je izrazio svoje žaljenje: Upravo sam saznao. Osjećam bol. Osjećam bijes. Odmaraj prekrasna djevojko, odmaraj. Slobodna si...

Bryan Adams istaknuo kako će mu 'draga Amy zauvijek nedostajati' dok je popularna glumica Eva Longoria objavila kako će je se 'sjećati kroz njezinu glazbu.'

I starleta Kim Kardashian također je rekla koliko će Amy nedostajati: - Upravo sam čula vijest da je Amy Winehouse umrla. Koji istinski talent. Molim se za to da je na boljem mjestu i u miru.

__________________________

Pjevačica Amy Winehouse pronađena je mrtva nešto prije 17 sati u svom domu u sjevernom dijelu Londona.

Uzrok smrti 27-godišnje pjevačice još nije poznat.

Mrtvo tijelo Amy Winehouse otkrili su djelatnici Hitne pomoći koji su poziv dobili u 16.54 sata. Po dolasku u stan pozvali policiju u 17.05 sati. Policija je samo potvrdila smrt 27-godišnje žene. Još se ne zna tko je pozvao Hitnu pomoć.

Njenu smrt policija trenutačno tretira kao - neobjašnjivu. Izvor britanskog Sky Newsa izjavio je kako je 'pjevačica pronađena u stanju u kojoj joj se više nije moglo pomoći'.

Policija je blokirala ulicu u kojoj se nalazi stan preminule pjevačice kako bi spriječili rastužene obožavatelje da priđu bliže.

- Svi koji su na bilo koji način povezani s pjevačicom potpuno su shrvani. Naše su misli sada s njezinom obitelji i prijateljima. Obitelj će se obratiti javnosti kada izjava bude spremna - rekao je glasnogovornik Amy Winehouse.

Sky News navodi kako iz pouzdanih izvora saznaju da je Amy umrla od predoziranja. a navodno ju je pronašla kućna pomoćnica, koja je i pozvala Hitnu pomoć

Engleska pjevačica Michelle Gayle izjavila je za Sky News da je Amyin otac Mitch 'devastiran viješću'. Otkazao je nastup na jednom jazz festivalu u New Yorku i vraća se natrag u London.

Genijalna, ali i problematična pjevačica završila je kako su mnogi i predviđali. Nažalost, osim svoje glazbe bila je poznata i po čestom opijanju do besvijesti, ali i uzimanju raznih narkotika.

Nakon više neuspješnih rehabilitacija, vraćala bi se svojim starim porocima: alkoholu i drogi. Njeni su prijatelji ovaj tjedan upozorili kako je situacija s Amy u posljednje vrijeme van kontrole.

To je bilo vidljivo i na njenom zadnjem koncertu održanom u Beogradu, gdje je samo mumljala tekstove pjesama i posrtala po pozornici. Padala je po pozornici pa su joj pomagali prateći vokali, zatim je psovala, a kada je pokušala otpjevati "Just friends" nije uspjela pa ju je publika podržala pljeskom. To ju je ohrabrilo. Izula se i krenula pjevati 'Valerie', no, niti to nije mogla.. Publika ju je izviždala i gađala raznim predmetima , te je Amy nakon toga prekinula koncert, ali i turneju.

Kao razlog prekida turneje, u priopćenju njenog PR-a bilo je navedeno da se otkazuju svi zakazani nastupi ne bi li se pjevačici omogućilo da se oporavi.

To se nažalost nije dogodilo.

Amy Winehouse rodila se 14. rujna 1983. godine u Southgateu u Londonu kao najmlađe dijete u židovskoj obitelji vozača taksija Mitchella Winehousea i farmaceutkinje Janis Winehouse. Bila je poznata po svojem vrlo snažnom glasu i povezivanju glazbenih žarnova R&B-a, soula i jazza.

Izdala je dva albuma, Frank (2003.) i Back to Black (2006.) . Tijekom svoje je karijere od javnosti primila brojne pohvale za umjetnički rad, ali i snažne kritike i osudu za probleme s drogom i alkoholom.

Njezin prvi album, Frank, objavljen je 2003. godine nakon čega je odmah postala miljenica publike te kritike. Drugi album 'Back to Black', objavljen 2006., donio joj je šest nominacija za nagradu Grammy i čak pet 'gramofona' - od čega tri u 'velikoj četvorci': Najbolji novi izvođač, album godine, pjesma godine.

Bila je velik uzor brojnim ženskim glazbenicama i soulu općenito te je značajno doprinjela obnovi britanske glazbene scene. Njezin je karakterističan modni stil postao glavni izvor inspiracije za brojne dizajnere, ponajprije Karl Lagerfelda.

Zahvaljujući svojim problemima s ovisnošću o drogi i alkoholu te autodestruktivnom ponašanju redovito je punila novinske stupce britanskih tabloida od 2007. do svoje smrti.

KLUB 27 - Kobna 27. godina života

Brojni slavni glazbenici preminuli su u 27. godini života te se zbog toga u javnosti pojavio izraz ' Klub 27' ili ' Zauvijek 27'. To su bili ljudi koji živjeli brzim i kaotičnim načinom života, vrlo često povezivani s drogom i alkoholom. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim morrison, Kurt Coban te sada Amy Winehouse samo su neki od njih.

Popis glazbenika koji su preminuli s 27. godina podosta je dugačak, no donosimo vam pregled najvažnijih:

Brian Jones

- preminuo: 3. srpnja 1969. - 27 godina i 125 dana

- uzrok smrti: utopio se u bazenu

Jimi Hendrix

- preminuo 18. rujna 1970. - 27 godina i 295 dana

- uzrok smrti: ugušio se nakon kombiniranja tableta za spavanje s vinom

Janis Joplin

- preminula: 4. listopada 1970. - 27 godina i 258 dana

- uzrok smrti: vjerojatno se predozirala heroinom

Jim Morrison

- preminuo: 3. srpnja 1971. - 27 godina i 207 dana

- uzrok smrti: zatajenje srca, no obdukcija nikada nije napravljena

Kurt Cobain

- preminuo: 5. travnja 1994. - 27 godina i 44 dana

- uzrok smrti: samoubojstvo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:20