NOVO PRIZNANJE

Andre Agassi: Nosio sam periku!

(From L) A combo image of US tennis player Andre Agassi at the Men's French Open finals on June 9, 1991 and four years later during a third-round match on June 2, 1995 in Paris. Former tennis star Andre Agassi wore a lion mane-style wig during the 1990s to hide his baldness excerpts from his autobiography have revealed on October 31, 2009.AFP PHOTO/PATRICK KOVARIK
 PATRICK KOVARIK

Nakon što je svijet šokirao priznanjem da se drogirao kristalnim metamfetaminom, dok se još uvijek profesionalno bavio tenisom, Andre Agassi u svojoj je autobiografiji koja će biti objavljena sljedeći mjesec, pod naslovom “Open: An Autobiography” priznao i da je proćelav bio već kao 20-godišnjak, te da je 1990. godine na Roland Garrosu igrao s - vlasuljom.

Prije jednog meča, nije precizirao kojeg i radi li se o finalnom, vlasnik osam Grand Slam naslova čekao je da njegov brat u Parizu pronađe pričvršćivače koji su mu otpali da bi ponovno mogao izići na teren sa, za ondašnje standarde, raskošnom plavom kosom.

- Jesam li mogao zaigrati bez perike? Naravno da jesam. No, nakon mjeseci stilističkih kritika, ismijavanja i ruganja koja sam trpio zbog imidža (osim posebne frizure, Agassi je bio poznat po nošenju jeans-hlačica tijekom mečeva i čarapama u različitim bojama, op. a.), nisam si to mogao dopustiti. Što bi ljudi rekli da sam izašao bez perike? Izgubio ili pobijedio, sigurno ne bi govorili o mojoj igri. Govorili bi samo o mojoj kosi. Mogao sam zatvoriti oči i praktički ih čuti. To ne bih mogao podnijeti. (TS, D. A.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:46