ISTRAGA TRAJE

Autobomba na Times Squareu bila je odmazda autorima South Parka?

Najčvršći trag je snimka muškarca u 40-ima na nadzornim kamerama
Times Square is void of pedestrians just south of 46th Street in New York Saturday, May 1, 2010. Police have closed some streets in New York City's Times Square as they investigate a car that has been "deemed suspicious." (AP Photo/Craig Ruttle)
 Craig Ruttle

NEW YORK - Zasad ništa ne upućuje na to da su pakistanski talibani doista odgovorni na zapaljivu atuobmobu ostavljenu na newyorškom Times Squareu - objavila je policija u New Yorku.

U istrazi o Nissan Pathfinderu napunjenom kantama benzina, bocama propana, barutom i detonatorom policiji je zasad najčvršći trag snimka nadzorne kamere koja prikazuje muškarca u 40-im godinama koji je snimljen pokraj automobila, ali i pola bloka dalje gdje je crnu zamijenio crvenom majicom.

- Nijedan trag nećemo zanemariti - iztaknuli su policajci nakon što su odgovornost za ostavljanje porencijalno razorne bombe u video snimci preuzeli talibani iz Pakistana.

U toj se snimci tvrdi kako je autobomba osveta za ubojstvo Baitullaha Mehsuda, al-Qaidinog operativca ubijenog u raktenom napadu u kolovozu 2009. godine.

Istovoremeno se počelo nagađati i kako je ta autobomba isupnjenje prijetnje Revolucionarnih muslimana, koji su bijesni prikazom proroka Muhameda u crtiću 'South Park' zaprijetili odmazdom.

Toj tezi u prilog ide činjenica kako je automobil ostavljen u blizini zgrade Viacoma, medijskog koncerna u čijem se sastavu nalazi i Comedy Central, kanal na kojem se emitira taj crtić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:09