NESLANA ŠALA

BBC je šokirao objavom da je Elizabeta II. umrla

Voditelj emisije najavio je važnu obavijest, zatim pustio nacionalnu himnu, a potom rekao da je kraljica umrla
 AP

LONDON - Britanska javna televizijska kuća BBC danas se našla u novom, ozbiljnom skandalu zbog kojeg se morala ispričavati kraljevskoj kući i javnosti.

Prvo je pustio himnu

Jedan od radijskih voditelja odlučio se malo “našaliti” te je objavio da je kraljica Elizabeta II. umrla! Cijeli slučaj, koji Britanci ne smatraju nimalo smješnim, odvijao se na sljedeći način: Danny Kelly (39) je u svojoj emisiji na postaji BBC-ja u Birminghamu najavio izuzetno važnu obavijest. Potom je pustio nacionalnu himnu i rekao: "Kraljica je umrla".

U tom trenutku slušalo ga je oko 250.000 ljudi. Kraljica Elizabeta II. i nije više u cvijetu mladosti, navršila je 84 godine i stoga je ta vijest izazvala ozbiljnu zabrinutost u javnosti. Kelly se inače na web stranici svoje postaje reklamira sljedećim riječima: “Nikad ne znaš što će se dogoditi sljedeće, ali sigurno će ti izmamiti smiješak na lice”.

Neprimjerena opaska

"Danny Kelly je objavio neprimjerenu opasku o kraljici tijekom radijske emisije. Iako se radilo o šali koja je odmah ispravljena u eteru, BBC je smatra potpuno nepriličnom i bezrezervno se ispričava", objavio je glasngovornik BBC-ja, dodavši da nikome nije bila namjera uvrijediti kraljicu.

I sam Dann Kelly je poslije, malo nemušto, objasnio da se izjava odnosila na njegova prijatelja s Facebooka s nadimkom “kraljica Elizabeta”, a koji se dugo ne pojavljuje na tom siteu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:18