SKANDAL U ITALIJI

Berlusconi: Seks mi je jedina utjeha! Ako osjećam potrebu da se opustim, što mi je terapija za čišćenje mozga, nitko to neće promijeniti

U normalnoj bi zemlji premijer koji je otkriven da laže, kako bi spasio maloljetnicu opet okrivljenu za krađu, bio prisiljen na ostavku

RIM - “Ponosan sam na svoj način života” - hvali se Silvio Berlusconi (73), predsjednik talijanske Vlade, nakon najnovijeg spolnopolitičkog skandala: osobno je intervenirao, istražuje i tvrdi Corriere della Sera, da milanska policija ne otjera u logor za nepoželjne imigrante Karimu R. zvanu Ruby (17), uhićenu zbog krađe 3000 eura, a prethodno gošću u njegovoj kući u Arcoreu (nije Hardcore, nego Arcore, sprdaju se na TV-u). Štoviše, slagao je da je cura navodno unuka egipatskog predsjednika Mubaraka.

‘Vodim užasan život’

Berlusconi se ne može kontrolirati, on je bolestan - piše Famiglia Cristiana, talijanski obiteljski tjednik. Isto je za bivšeg muža rekla subreta Veronica Lario, nakon skandala u kojemu je protagonistica bila tada također maloljetna Noemi Letizia.

Sada se već čini očitim da je Berlusconijeva praksa imati večerinke s mladim profesionalnim escortušama. Navodno se svakoj plaća po 5000 eura, a hvale se i darovima koje su dobile. “Vodim užasan život uz neljudske napore”, objašnjava Berlusconi što sve mora kao premijer, “radim do 2.30 u noći, stižu mi novine i ne ostajem dobre volje, pišem cedulje s napucima za stranku i grupu. Ujutro u 7.30 sam na nogama.”

Dakle, kaže, “ako s vremena na vrijeme osjećam potrebu da se uvečer opustim, što mi je mentalna terapija za čišćenje mozga od svih briga, nitko me, u mojim godinama, neće natjerati da promijenim način života na koji sam ponosan. Jedinstven sam domaćin, rekao bih neponovljiv, veseo i pun života; volim život i žene!” I precizira: “U moju kuću ulaze samo pristojne osobe koje se pristojno ponašaju”. Na tom su se popisu pristojne čeljadi našle i prostitutka Patrizia D’Adario, i još neke dame specifična obrta.

Naravno, i Berlusconi ima pravo i na privatan život i na svoju privatnost, na svoj odmor i na svoje opuštanje.

Bunga-bunga

Politička oporba se pazi udara na privatnost, pa mu mast vadi zbog nečuvene intervencije. U iole normalnoj zemlji bi premijer, otkriven da je spašavao maloljetnicu opetovano okrivljenu za krađu lažući da je Mubarakova unuka, već sljedeći dan bio prisiljen na ostavku. Ali u mediteranskoj Italiji ministar Rotondi s anđeoskim osmjehom pontificira: “Kad bi vlade morale odstupiti zbog svake telefonske preporuke, na svijetu bi vladala anarhija.” Da barem… Kao: što će ti vlast, ako je ne možeš malo zlorabiti?

Crkva se zgraža zato što je najmoćniji Talijan nužno i model oponašanja. Berlusconi se deklarira kao konzervativni katolik, pričešćuje se, podržava gledišta Crkve, utjerao je svoju stranku u demokršćansku internacionalu i u Evropsku pučku stranku - ali su mladi Katoličke akcije u subotu na Trgu Svetog Petra pred Papom objašnjavali televizijskim novinarima da “nije sva Italija bunga-bunga”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:10