OBRANA MITOM

'Prijateljske pozajmice': Silvio Berlusconi svjedokinjama ‘bunga bunga’ razuzdanih večeri dao 227 tisuća eura

Silvio Berlusconi (75) ostaje vjeran sebi i svojim metodama, u skladu s poslovicom da novac vrti ondje gdje ni svrdlo ne može.

Maloljetna Ruby

Tužioci u Milanu, koji mu - u “aferi Ruby” - sude za odnose s maloljetnom prostitutkom (tada 17-godišnjom Karimom el Mahroug, samozvanom “Ruby Srcolomkom”) i za uspješan pritisak na milansku policiju da je pusti kada je uhićena pod sumnjom za krađu, sada smatraju da je Berlusconi mitio suoptuženicu Nicole Minetti te svjedokinje blizanke Immu i Eleonoru De Vivo, sve tri sudionice razuzdanih “elegantnih večera” u Berlusconijevim privatnim rezidencijama, čiji je finale obično bio znameniti “bunga bunga”.

Pribavljala mu cure

Minetti je bivša Berlusconijeva ljubavnica koja mu je, po optužbi, pribavljala i koordinirala mlade cure (tzv. “Olgetine”, po nazivu ulice gdje je bila zgrada u kojoj su smještene na Berlusconijev trošak, kao neka vrsta privatnog harema ili bordela, smatra optužba). Suci imaju dokaze da je Berlusconi 22. lipnja lani isplatio Minetti na račun 100.000 eura, što je ona dan kasnije uplatila svojim odvjetnicima. Enzo De Vivo je priznao u istrazi da je zadržao za se više od 10.000 eura od 127.000 koje mu je Berlusconi dao za njegove kćeri. Berlusconijevi odvjetnici vele da je to prijateljska pozajmica, kakve je Berlusconi često davao prijateljima. Istražitelji misle da je to mito, jer obavezuje djevojke da svjedoče u Berlusconijevu korist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:51