TRANSKRIPTI RAZGOVORA

Audiosnimke potvrdile: Berlusconi je Ruby Srcolomki TJEDNO plaćao 47.000 eura!

 AFP

RIM - Repubblica.it, internetski portal istoimenoga rimskog dnevnika, objavio je u utorak audiosnimak sudski prisluškivanih uputa koje je Nicole Minetti, nekad higijeničarka i ljubavnica tadašnjeg premijera Silvija Berlusconija, a sada oblasna vijećnica u Lombardiji, davala prostitutkama unajmljenima da zabave “ljubav mog života”, kako Minetti tu govori o Berlusconiju.

Prethodno su na istome websiteu objavljeni audiosnimci telefonskih razgovora jedne iz ergele prostitutki, tada još maloljetne Karime el-Mahroug, zvane “ Ruby”, u kojima ona govori o svojoj vezi s Berlusconijem, o novcu kojim je nabob tajkun obasipa (47.000 eura tjedno) te o nadi da će od njega iskamčiti još pet milijuna eura obećanjem da će šutjeti pred sucima.

Berlusconi je uvjeren da je posrijedi nova urota, da ga sada nastoje odstraniti sa scene kad je najavio da će reorganizirati i obnoviti svoju stranku Puk slobodâ.

On ili obmanjuje ili je paranoičan. Naprosto, sudski postupak protiv njega zbog općenja s maloljetnom prostitutkom (upravo “Ruby”) i zbog zloporabe položaja (jer je od policije ishodio da “ Ruby” poslije krađe bude puštena kao navodna unuka tadašnjega egipatskog predsjednika Mubaraka) stigao je u fazu kada su sudu predočeni i ti dokazi, pa su postali javni.

Jedina je novost što je sada moguće uvjeriti se na vlastite uši da su transkripti prisluškivanih razgovora - koje smo i mi prenijeli - vjerodostojni, od riječi do riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 14:26