HOMOSEKSUALNOST I PEDOFILIJA

Bertone izazvao diplomatski skandal

Reuters

Francuska je službeno reagirala izjavom glasonoše Ministarstva vanjskih poslova Bernarda Valeroa, nazvavši povezivanje homoseksualnosti s pedofilijom "neprihvatljivim amalgamom"

RIM - Kardinal državni tajnik Tarcisio Bertone izazvao je svojom tvrdnjom da je pedofilija striktno povezana s homoseksualnošću pravi diplomatski skandal. Francuska je službeno reagirala izjavom glasonoše Ministarstva vanjskih poslova Bernarda Valeroa, nazvavši povezivanje homoseksualnosti s pedofilijom “neprihvatljivim amalgamom” i ponovo osudivši “diskriminacije i predrasude vezane sa spolnom orijentacijom i rodnom pripadnošću”. Ta tvrda formulacija Bertoneovih gledišta znači i znatno zahlađenje francusko-vatikanskih odnosa. Kritike su izrečene i u Španjolskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Bertoneu nije puno pomoglo preciziranje vatikanskog glasonoše Franca Lombardija da je kardinal državni tajnik govorio o stanju među katoličkim svećenstvom, a ne u društvu. Umjesto da obrani Papu i Svetu Stolicu, kardinal državni tajnik je privukao nove munje i gromove, koji ugrožavaju normalan nastavak pontifikata Benedikta XVI., a možda i najavljuju nove i dublje podjele unutar samih katolika.

Izdvajamo