WASHINGTON O DETALJIMA OPERACIJE

Bijela kuća: Osama bin Laden se opirao uhićenju, no nije bio naoružan

ZAGREB - Vođa Al Q'aide Osama bin Laden nije bio naoružan kada su ga ustrijelili američki specijalci , no naoružane su bile osobe koje su bile u skrovištu zajedno s Osamom, priopćila je Bijela kuća u utorak.

- Postojala je bojazan da bi se Osama bin Laden mogao opirati u akciji uhićenja i doista, pružio je otpor - rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Potvrdio je da Bijela kuća razmatra objavljivanje fotografija ubijenog Bin Ladena, te istaknuo kako je američko vodstvo zabrinuto zbog posljedica koje bi moglo izazvati objavljivanje jezivih i morbidnih fotografija njegova lica, kako je rekao. Podsjetimo, prema ranijim izvješćima, Osama je ubijen hicima u glavu i pritom ostao bez većine gornjeg dijela lica

Glasnogovornik Bijele kuće izjavio je da je obljavljivanje fotografija predmet interne rasprave u BIjeloj kući, u koju je uključen i sam predsjednik Barack Obama. Traži se najprimjereniji način za objavljivanje fotografija.

BIjela kuća također je demantirala neka medijska izvješća.

- Bin Ladenova supruga pohrlila je na komandose kada su uletjeli u prostoriju skrovišta u Abbottabaud. Dobila je metak u nogu, no nije ubijena. Potom je upucan Osama bin Laden. Nije bio naoružan, izjavio je Jay Carney, dodajući da je nekoliko drugih ljudi koji su bili u zgradi bilo naoružano te da se vodila žestoka borba.

Odbacio je izvješća da je Osama bin Laden koristio svoju suprugu kao ljudski štit u obračunu s američkim specijalcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:43