DUŠEVNE BOLI

BIVŠA PRVA DAMA TUŽI TABLOID Traži 55.000 eura jer su objavili njezine fotografije s plaže na Mauricijusu

(FILES)-- A file photo taken on December 2, 2013 shows Valerie Trierweiler, ex-partner of the French president, giving a press conference after attending a class for disabled children at a school in Creteil, outside Paris. Valerie Trierweiler said on February 7, 2014 that she would file a complaint for "breach of privacy" against French magazine Closer, which published on February 7 photos of her in a bathing suit on the beaches of Mauritius. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
 ERIC FEFERBERG/AFP / ERIC FEFERBERG

Valerie Trierweiler, bivša supruga francuskog predsjednika Francoisea Hollanda, tužila je tabliod Closer koji je objavio njene paparazzi fotografije s plaže na Mauricijusu gdje se odmarala nakon obiteljskih turbulencija zadnjih tjedana. Nekadašnja prva dama Francuske traži za duševne boli i miješanje u privatni život 55 tisuća eura.

Valerie je bila nezadovoljna objavljivanjem njenih fotografija u bikiniju, a to je izazvalo i reakciju njenog sina Leonarda koji je na Twitteru objavio da mu mamu puste na miru, pogotovo "nakon svega što je u zadnje vrijeme doživjela".

Inače, ovo nije prvi spor Valerie Trierweiler s tim listom, jer je u listopadu 2012. sud već bio presudio protiv Closera zbog objavljivanja njenih fotografija s plaže sredozemne rezidencije njenog tadašnjeg supruga Hollanda . Tada su platili 1500 eura kazne iako je tadašnja prva dama tražila 25 tisuća eura. Naime, sud je smatrao da je pojavljivanje javnih osoba na javnom prostoru vezano uz rizik da ih netko fotografira.

Iako nisu bili formalno u braku, Holland i Trierweiler su zajedno od 2000. i nakon stupanja na dužnost predsjednika Valerie je "obnašala" dužnost prva dame i putovala na inozemna putovanja sve dok početkom veljače nije pukao preljubnički skandal. Tada je Closer objavio da Holland ljubuje s 41-godišnjom francuskom glumicom Julie Gayet, koja sada također tuži Cloiser za 50 tisuća eura. Holland je odbio tužiti list, jer, kako kaže, nije to učinio da se ne shvati da zlorabi svoju dužnost predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:15