SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO IRAN

BIVŠI GRADONAČELNIK TEHERANA UBIO SUPRUGU PA U STANICI ISPIJAO ČAJ I ČAVRLJAO S POLICAJCIMA 'Bio je to nesretan slučaj, samo sam joj htio zaprijetiti'

 
Mohammad Ali Najafi
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Bivši gradonačelnik Teherana priveden je nakon što je priznao da je ubio svoju suprugu hicem iz vatrenog oružja. Mohammad Ali Najafi (67) predao se vlastima pošto je tijelo njegove bivše supruge, 35-godišnje Mitre Ostad, pronađeno u njezinom domu.

Najafi je izjavio kako je supruzi samo htio zaprijetiti te da je njezina smrt nesretan slučaj. Supružnici su živjeli odvojeno, a Najafi tvrdi da je neuspješno pokušavao dobiti njezin pristanak za razvod.

Nakon svađe, 67-godišnjak je uzeo napunjen pištolj i jastuk te se uputio u kupaonicu u kojoj je bila Ostad. Prema njegovim riječima, kad je žena vidjela pištolj preplašila se i bacila na njega što je dovelo do natezanja uslijed kojega je pištolj opalio.

Kaže kako je razmišljao o samoubojstvu, no nakon što je promislio je zaključio da je najbolji način da se ovaj slučaj riješi putem pravosuđa. Inače, šef teheranske policije je otkrio da je Najafijeva dozvola za posjedovanje oružja istekla prije četiri godine.

Kontroverzu cijelog slučaja pojačala je i snimka iz koje se vidi kako bivši teheranski gradonačelnik ispija čaj i čavrlja s policajcima koji su ga priveli.

Iranci su šokirani ovim slučajem. Komentiraju kako se poštovanje koje se pokazuje Najafiiju u potpunosti razlikuje načinu na koji policajci tretiraju obične građane za puno manje prekršaje.

Najafi je na čelu glavnog iranskog grada bio od kolovoza 2017. do travnja 2018. godine, a bio je i na glasu kao reformator. U jednom trenutku svoje karijere bio je i ministar obrazovanja, a radio je i kao savjetnik za ekonomiju predsjednika Hassana Rouhanija.

Mjesto gradonačelnika Teherana morao je napustiti uslijed žestokih kritika nakon što je posjetio plesni nastup mladih djevojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:59