NESREĆA NA ŠEREMETJEVU

BIZARNI INCIDENT U MOSKVI Muškarac poginuo na zračnoj pisti, udario ga Boeing 737 koji je nastavio letjeti, istraga završila neočekivano

 
 Profimedia, TASS

U najvećoj moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo dogodila se nesreća sa smrtonosnim ishodom. Poginuo je muškarac kojega je udario zrakoplov prilikom polijetanja, pišu AFP i ruski mediji.

Riječ je o armenskom državljaninu Albertu Yepremyanu (25), kojega su deportirale španjolske vlasti, a Moskvi je presjedao u zrakoplov za Armeniju, javlja ruska agencija za Interfax navodeći anonimne izvore.

U utorak navečer oko 20 sati, umjesto da uđe u autobus koji je čekao putnike i trebao ih prevesti do aviona, vjerojatno je pobjegao na zračnu pistu. I to upravo u trenutku kada je zrakoplov tvrtke Aeroflot polijetao za Atenu. Do autobusa ga je navodno pratila policija.

Nesretnoga Armenca zrakoplov je udario podvozjem nanijevši mu fatalne ozljede od kojih je preminuo, pokazala je preliminarna istraga.

- Muškarac (25) je nekako završio na zračnoj pisti kada mu je prilikom slijetanja Boeing 737 nanio smrtonosne ozljede prilikom polijetanja, naveli su na Twitteru ruski istražitelji.

- U zrakoplovu iz Madrida, gospodin Yepremyan se počeo svađati. Nakon slijetanja u Moskvu, zvali smo policiju da ga uhiti, navodi neimenovani ruski dužnosnik.

Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni na razasuti na pisti, među kojima njegov kaput i vezice od cipela.

Interfax navodi da su na zrakoplovu, po slijetanju u Atenu, uočene rupe na trupu zrakoplova.

Zrakoplov se nije vratio u Moskvu jer sustav nije ukazivao na nikakve probleme, navodi izbor.

Ruska Federalna agencija za zračni transport istražuje incident.

Zbog nesreće je jedna od tri glavne piste u zračnoj luci bila zatvorena za promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:41