NEVOLJE BIVŠEG PREMIJERA

Borut Pahor: Lovio glasače, dobio prijavu za rad na crno

Nakon što je u sklopu svoje predsjedničke kampanje već asfaltirao cestu i pakirao čarape, jučer je bivši slovenski premijer Borut Pahor čistio kaveze u azilu za male kućne ljubimce u Novom Mestu.

Anonimne prijave

No, dok je Pahor u sklopu svog projekta “Zajedno - podipremo jedni druge” najavio nove akcije u kojima uz cjelodnevni rad razgovara s običnim Slovencima o njihovim problemima, slovenski je radni inspektorat protiv njega dobio nekoliko prijava - zbog rada na crno. Inspekcija je priopćila da ne može objaviti tko je Pahora prijavio, ali da prijave provjeravaju, a iz priopćenja se vidi i da bi, ako je kršenja zakona bilo, probleme mogle imati tvrtke u kojima je Pahor radio. U Pahorovu stožeru tvrde da su se pobrinuli za zaštitu na radu, da je Pahor bio pod nadzorom stručnog osoblja i da je slijedio njihove upute.

‘Platit ću kaznu’

Tako ako su kršili zakon, to nisu činili namjerno, a Pahor je rekao da je spreman platiti i eventualnu kaznu “jer smo pred zakonom svi jednaki”. Dodao je i da bi radije platio kaznu nego obavljao društvenokoristan rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:53