FILOZOFKINJA ZANIJEKALA

Bugarska potvrdila suradnju Julije Kristeve s tajnim službama

 Wikipedia

Bugarsko povjerenstvo zaduženo za otvaranje tajnih komunističkih arhiva agenata posjeduje izvješća agenata koji potvrđuju suradnju filozofkinje Julije Kristeve s tajnim službama i bit će objavljeni u petak, rekla je u četvrtak jedna članica povjerenstva.

"Povjerenstvo raspolaže originalnim dokumetnima i jednoglasno je izglasalo rezoluciju" kojom se francuska filozofkinja bugarskog podrijetla svrstava među suradnike komunističkih službi, izjavila je Ekaterina Bončeva, članica povjerenstva, prenosi AFP.

Dokumenti iz koji su izvedeni zaključci će biti objavljeni u petak. To su izvješća agenata službi, ali nije pronađen niti jedan rukopis Julie Kristeve.

Kristeva, koja živi u Francuskoj od 1966., u srijedu je u izjavi za francuski tjednik L'Obs zanijekala bila kakvu suradnju s bugarskim tajnim komunističkim službama.

Julia Kristeva je imigrirala u Francusku 1966. radi studija.

Stekavši francusko državljanstvo udajom za pisca Philippea Sollersa, istaknula se kao intelektualka i autorica bogatog opusa koji obuhvaća djela s područja književnosti, psihoanalize, lingvistike i semiotike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:55