ANĐELICA IZ PAKLA

ČASNA SESTRA UHIĆENA ZBOG POMAGANJA SVEĆENICIMA PRI SILOVANJU DJECE Žrtve tjerala da nose pelene kako bi prikrila zaštrašujuće ozljede

Two nuns standing side by side, overlooking crowd, rear view, Image: 69888660, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, PhotoAlto
Profimedia, PhotoAlto

Ilustracija

Žrtva je rekla da ju je natjerala da nosi pelene kako bi sakrila zastrašujuće ozljede

Časna sestra katoličke crkve Kosaka Kumiko (42) iz Japana uhićena je pod sumnjom da je pomagala svećenicima da seksualno zlostavljaju učenike Instituta Antonio Provolo za djecu s poteškoćama sa sluhom u Argentini, piše Daily Mail.

Silovanja i neprimjerena dodirivanja djece navodno su se događala u kupaonicama, spavaonicama, vrtu i podrumu Instituta Provolo u gradu Lujan de Cuyo, mjestu udaljenom nešto manje od tisuću kilometara od Buenos Airesa.

Slučaj protiv Kumiko počeo se graditi kada ju je jedna bivša učenica optužila da ju je časna sestra tjerala da nosi pelene kako bi prikrila krvarenje koje je nastupilo nakon što ju je silovao svećenik Horacio Corbacho.

'Nevina sam', rekla je Kumiko na sudu. Dok policijski službenici istražuju navodne zločine za koje se tereti Kumiko, časna se sestra nalazi u lokalnom ženskom zatvoru.

Kumiko je također optužena za tjelesno zlostavljanje učenike Instituta Antonio Provolo za djecu s poteškoćama sa sluhom u okrugu Mendoza.

Najmanje 24 učenika iz Instituta Provolo optužuju svećenike Corbacha, Nicolu Corradija i još tri muškarca - Jorgea Bordona, Jose Luisa Ojedu i Armanda Gomeza - za zlostavljanje. Učenici su rekli da su ih dva svećenika višestruko silovala pored slike Djevice Marije. 'Rekli bi nam da se radi o igri. 'Igrajmo se, igrajmo se' bi nam rekli pa bi nas odveli u ženski WC', rekla je jedna od učenica.

Policija je petoricu muškaraca uhitila u studenom prošle godine, a prilikom uhićenja je u Corradijevoj sobi pronašla cijeli niz pornografskih časopisa i otprilike 34 tisuće američkih dolara.

Ako ih se proglasi krivima, optuženi bi u zatvoru mogli provesti do 50 godina.

Corradi je prethodno bio optužen za zlostavljanje djece u Institutu Provolo u Veroni, ozloglašenoj školi za djecu s problemima sa sluhom, gdje je tijekom godina navodno dvadesetak svećenika i redovnika zlostavljalo više stotina djece.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo