NA RUBU PROPASTI

Četiri priče iz različitih dijelova Europe otkrivaju kako se ugostitelji nose s koronakrizom

Ugostiteljsko-hotelijerski sektor u Europi jako je pogođen zatvaranjem i mnogi ugostitelji na rubu su propasti
 Sebastian Willnow/dpa-Zentralbild/dpa/AFP
Ugostiteljsko-hotelijerski sektor u Europi jako je pogođen zatvaranjem i mnogi ugostitelji na rubu su propasti

Ugostiteljsko-hotelijerski sektor u Europi jako je pogođen zatvaranjem zbog pandemije koronavirusa i mnogi ugostitelji na rubu su propasti.

Četiri priče iz različitih dijelova Europe otkrivaju kako se nose s posljedicama koronakrize.

Nema predaje

U Beču je nedavno organiziran prosvjed pod parolom „pet do 12” kako bi se upozorilo koliko je ugostitelja pred bankrotom.

Sudjelovala je i Christina Hummel (44), treća generacija svoje obitelji koja vodi Cafe Hummel u bečkoj četvrti Josefstadt.

Mnogi u sektoru osjećaju da ih se „iz tjedna u tjedan vuče za nos” promjenama vladine politike i ne mogu ništa planirati, kazala je.

Na pitanje hoće li razmotriti otvaranje kavane usprkos zakonu, Hummel je kazala da to ne dolazi u obzir.

„Prije svega sam majka šestogodišnjeg sina i odgovorn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 01:21