WILHELM 'WILLI' WEBER'

'CORINNA SKRIVA ISTINU OD JAVNOSTI!' Bivši menadžer Michaela Schumachera progovorio o legendarnom F1 asu: 'Ne, to ne može biti kraj'

Former Formula One driver Michael Schumacher (L) sits besides manager Wilhelm Weber as they attend a news conference in Geneva August 12, 2009. Seven-time world champion Schumacher has cancelled plans of a temporary return to Formula One with Ferrari because of fitness concerns, the German driver said on Tuesday. The 40-year old who hurt his neck in a motorcycle accident earlier this year, was due to replace injured Felipe Massa, a job now going to test driver Luca Badoer, according to Ferrari. REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND SPORT MOTOR RACING) - BM2E58C142M01
Denis Balibouse / REUTERS

Michael Schumacher i Wilhelm Weber fotografirani 2009. godine na konferenciji za medije na kojoj je Schumacher zbog zdravstvenih problema odgodio povratak Formulu 1

 

Bivši menadžer vozača Formule 1 Michaela Schumachera Wilhelm "Willi" Weber tvrdi da Schumacherova supruga Corinna skriva istinu o zdravstvenom stanju legende automobilističkog sporta, piše Daily Mail.

Podsjećamo, Schumacher je 29. prosinca 2013. godine u nesreći na skijanju na francuskoj stazi Combe de la Saulire zadobio tešku ozljedu mozga kada je tijekom prelaska preko neoznačene staze pao i glavom udario u kamen. Liječnici su rekli da bi gotovo sigurno poginuo da nije nosio kacigu. Bivši je vozač Formule 1 potom stavljen u induciranu komu na šest mjeseci. Schumacher se od 9. rujna 2014. godine liječi u svome domu na Ženevskom jezeru. O njemu brinu supruga te djeca Gina-Marie (22) i Mick (20).

Weber, Schumacherov prijatelj i bivši menadžer kojemu je zabranjeno posjećivati 50-godišnjeg Nijemca, tvrdi da situacija nije onakva kakvom se čini te da se vozačeva supruga brine da će "istina" izaći na vidjelo.

"Znam da je Michaelu teško, ali ne znam je li napravio kakav napredak. Volio bih znati kako mi je te rukovati se s njim i pogladiti mu lice. Nažalost, Corinna to ne dopušta. Vjerojatno se boji da ću vidjeti što se događa i to dati u javnost. Snažno vjerujem u Michaelov oporavak jer on je borac. Ako postoji šansa, on će je iskoristiti. To ne može biti kraj. Molim se za njega i uvjeren sam da ću ga opet vidjeti", rekao je Weber u razgovoru za njemački dokumentarni film.

Bivši menadžer Ferrarijeve momčadi u Formuli 1 Jean Todt rekao je u lipnju ove godine u razgovoru za Radio Monte Carlo da Schumacher dobro napreduje, ali da se muči s komunikacijom. Rekao je i da Schumacher u svome domu u Švicarskoj može gledati utrke Formule 1.

Francuske novine Le Parisien izvijestile su u rujnu ove godine da je Schumacher primljen u bolnicu Hôpital Européen Georges-Pompidou u Parizu i podvrgnut protuupalnom tretmanu koji je uključivao perfuziju matičnim stanicama. Medicinsko osoblje koje je brinulo za Nijemca reklo je da je bio pri svijesti.

Schumacher u javnosti nije viđen od nesreće.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo