ODBAČENA ROOBY

Crvena klokanica ispala majci iz torbe

Rooby, četveromjesečno mladunče crvenog klokana, još uvijek nema dlake, a teži tek 560 grama

Neodgovornih i nedovoljno pažljivih majki ima svuda – u gradu, na selu, u nacionalnom parku. Tako se i mladoj klokanici dogodilo da je ispala iz tobolca, a majka je nesretno mladunče ostavila sasvim bespomoćno i promrzlo ležati na zemlji.

Rooby, kako su četveromjesečnu ženkicu crvenog klokana nazvali djelatnici kanadskog zoološkog parka Assiniboine, još uvijek nema dlake, a teži tek 560 grama. Djelatnici parka hrane je uz pomoć bočice svaka tri sata posebnom mješavinom mlijeka prilagođenom mladim klokanima.

Svakim danom sve su veće šanse za njezin oporavak, a uspije li tijekom sljedećih osam mjeseci preživjeti i napredovati do poželjne težine, mladi tobolčar pridružit će se grupi odraslih klokana.

Prema riječima dr. Chrisa Enrighta, glavnog veterinara kanadskog zoološkog parka, Rooby za sada većinu vremena provodi spavajući, ali ne u majčinom tobolcu nego umotana u meki ručnik prikladno smješten u torbi.

Crveni klokani najveći su tobolčari svoje vrste. Mužjaci koji mogu biti viši od dva metra i težiti 95 kilograma, u jednom skoku preskaču razdaljinu od 9 metara. Ženke su puno sitnije i teže oko 30 kilograma. No, bez obzira na razliku u veličini, pred Rooby je još dug put do sigurnosti odrasle dobi. (CBC News, irb)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:43