OPASNI ZAHVAT

ČUVENI 'DOKTOR BUMBUM' UHIĆEN ZBOG SMRTI PACIJENTICE Uglednoj bankarici u stražnjicu ubrizgao opasnu kemikaliju, umrla je nekoliko sati kasnije

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.08.2018. u 13:21

August 6, 2018 - SãO Paulo, São Paulo, Brazil - SAO PAULO SP, SP 06/08/2018 BRAZIL-LIFESTYLE-BEAUTY-MISS BUMBUM-OFFBEAT: Models wearing bikinis perform at Paulista Avenue in Sao Paulo, Brazil on August 6, 2018, to promote the Miss Bumbum (derriere) Brazil 2018 pageant. All eyes are on Brazil's annual Miss Bumbum pageant in Sao Paulo., Image: 381345645, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

 

Plastični kirurg iz Brazila poznat pod nadimkom 'Doktor Bumbum' ('Doktor Guza') i njegova majka uhićeni su pod optužbom za ubojstvo jer su u svojem stanu obavili estetski zahvat povećanja stražnjice nakon kojeg je jedna pacijentica umrla, piše Guardian.

Denis Furtado (45) uhićen je u svojem stanu u mjestu Barra de Tijuaca gdje je i obavljen zahvat. Žrtva je bankarica Lilian Calixto (46) koja je preminula nekoliko sati kasnije.

Furtado, njegova majka, djevojka i tajnica Renata Fernandes te kućna pomoćnica Rosilana de Silva, optuženi su za ubojstvo. U optužnici stoji da je doktor, uz pomoć ostalih optuženih, preminuloj pacijentici u stražnjicu ubrizgao 300 mililitara metilmetakrilata ili PMMA, sintetičke smole poznate i kao akrilno staklo, što je daleko više od dozvoljene doze.

Procedura je obavljena u Furtadovom stanu koji je preuređen kako bi mogao primati pacijente.

Fotografiju uhićenja Furtada i njegove majke policija je objavila na Twitteru, dok je sam liječnik na svojem Instagram profilu objavio video u kojem tvrdi da nije kriv.

 

Inače, Doktor Bumbum u Brazilu je prava zvijezda, a na Instagramu ima više od 600 tisuća pratitelja. Na društvenim mrežama redovito objavljuje slike svojih pacijenata prije i poslije zahvata.

Na Instagramu je objavljivao i informacije o tretmanima PMMA-om, unatoč upozorenjima Brazilskog društva estetskih kirurga o opasnosti te supstancije.

'Zahvaljujući velikom broju pratitelja na društvenim mrežama, Doktor Bumbum je privlačio pacijentice lažnim obećanjima o lakoj i trenutnoj ljepoti', rekli su tužitelji.

Osim toga, ustanovili su i da optužena Maria Fatima Barros uopće nije imala licencu za rad, dok je Furtado imao licencu za pokrajine Brasilia i Goias, ali ne i za Rio gdje je izvodio zahvate. Također, uhićeni doktor uopće nije specijalizirao estetsku kirurgiju.

Rodbina preminule kazala je da je Lilian Calixto rekla da ide na neki estetski zahvat, ali nije rekla o čemu je točno riječ. Očekivali su da će se iste večeri vratiti kući. Prema izvješću iz privatne bolnice u koju je zaprimljena, Calixto je imala zastoj srca, teško je disala i oticala.

Furtadova odvjetnica Naiara Baldanza rekla je kako njezin klijent nije kriv te da 'svaka priča ima dvije strane'.

U videu objavljenom na Instagramu Furtado je rekao da je pogrešno optužen.

'Kao što znate, dogodila se nesreća. Nakon zahvata kakav sam izveo već puno puta, pacijentica je sama izašla iz ordinacije. Kad joj je pozlilo, odveo sam je u bolnicu gdje je imala srčani udar.'

Ako bude proglašen krivim, Furtado bi mogao dobiti do 30 godina zatvora.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo