HOROR U PARKU

'DAJ DA GA I JA ŠUTNEM U GLAVU!' Skupina osnovnoškolaca brutalno pretukla profesora

Dječaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike 'ti si peder', šutirali ga i udarali
 Arhiva/Blic

SUBOTICA - Skupina osnovaca u Novome Sadu pretukla je nastavnika matematike Ivana Janeša pod izlikom da je "peder", dok je u parku ispred Željezničkoga kolodvora čekao ženu i dijete, objavio je u utorak novosadski portal "021".

Prema riječima nastavnika, dječaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike "ti si peder", šutirali ga i udarali sve dok mu nisu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Janeš priča da je izašao do obližnje benzinske crpke kako bi napuhao gume na biciklu, a zatim je sjeo na klupu u parku kako bi pričekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji.

Prišla mu je skupina dječaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gdje su pričekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša.

"Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me znam li nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo 'Ti si peder ' i svi dječaci poletjeli k meni i počeli šutirati i udarati", ispričao je nastavnik.

Prema njegovim riječima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju djeca i pokušao je pobjeći. Međutim, obijesni maloljetnici su ga srušili s bicikla i nastavili tući vičući: "Pusti, hoću ga i ja šutnuti u glavu". Koliko je sve dugo trajalo nastavnik nije mogao odrediti, ali kada su završili, ostao je ležati s brojnim kontuzijama i slomljenim nosom.

Glasnogovornica Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odjel otorinolaringologije, da su mu ozljede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno liječenje.

Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, po njegovim riječima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:24