KRIZA U VENEZUELI

'DAN PRIJE POBUNE DOZNAO SAM ZA ZAVJERU!' Maduro svog donedavnog glavnog obavještajca, koji je prebjegao oporbi, optužio da je izdajnik i čovjek CIA-e

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.05.2019. u 09:03

Venezuela's President Nicolas Maduro holds a copy of the Venezuelan constitution while he speaks during a meeting with members of the Venezuelan diplomatic corp after their arrival from the United States, at the Miraflores Palace in Caracas, Venezuela January 28, 2019. Miraflores Palace/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
REUTERS

Nicolás Maduro

Venecuelanski predsjednik Nicolas Maduro u petak je nazvao svog bivšeg šefa obavještajne službe Manuela Cristophera izdajnikom i rekao da je on pomogao u planiranju vojne pobune 30. travnja.

"Uspjeli smo dokazati da je Christophera Figueru "regrutirala CIA prije godinu dana i da je radio kao izdajnik, kao krtica, infiltriran na vrhu Sebin-a, obavještajne službe", optužio je Maduro, ne pokazujući, međutim, dokaze.

Za Madura, "general Figuera je koordinirao neuspjeli državni udar" na koji je pozvao oprbeni vođa Juan Guaido 30. travnja. Od tada je general Figuera u bijegu. Ali "uskoro će ga pravda stići i platit će izdaju", istaknuo je Nicolas Maduro.

Maduro je također u govoru koji je prenosila državna televizija rekao da ima puno povjerenje u ministra obrane Vladimira Padrina i predsjednika Vrhovnog suda Maikela Morena koji su, kako su izjavili neki američki dužnosnici, pregovarali s opozicijom oko planova za svrgavanje Madura.

Maduro je kazao da su ga Padrino, Moreno i zapovjednik predsjedničke garde Ivan Hernandez upozorili na zavjeru tjedan dana prije toga.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo