SAD

Demokrati kreću u akciju za zdravlje

Obama je pozvao obje stranke da dođu do onoga u čemu se slažu, a ne u čemu se razlikuju
 AFP

BOSTON - Stavovi demokrata i republikanaca o reformi zdravstva ostali su nepromijenjeni i poslije sedmosatnog summita koji je u četvrtak predsjednik Obama održao s četrdesetak najistaknutijih kongresnih predstavnika obiju stranaka u namjeri da se dođe do “onoga u čemu se slažu, a ne onoga u čemu se razlikuju”. Na početku pozvao je da to “ne bude političko kazalište pred kamerama… nego pokušaj da se riješi problem”.

- Nisam siguran da je jaz premošćen - rekao je poslije svega Obama, koji je kao moderator uporno pokušavao razgovor usmjeriti na konkretna rješenja.

- Sad je vrijeme da se nešto učini i mi ćemo to učiniti - izjavio je poslije skupa vođa demokratske vežine u Senatu Harry Reid, izražavajući stav svoje stranke da je vrijeme za razgovore i uvjeravanje prošlo. Vođa manjine, republikanac Mich McConnell, ponovno je inzistirao da se u izradi zakona krene od početka.

I svi republikanski sudionici skupa ponavljali su jedan za drugim da sveobuhvatni zdravstveni zakon nije dobar za Ameriku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:08