NESREĆA U FRANCUSKOJ

DESETERO JE LJUDI JOŠ UVIJEK POD RUŠEVINAMA DVAJU ZGRADA U MARSEILLEU Spasilačke se ekipe utrkuju s vremenom, za žrtvama se tragalo i noću

 Jean-Paul Pelissier / REUTERS

Spasilačke ekipe nastavile su u ponedjeljak navečer potragu za desetak osoba za koje se strahuje da su ostale zakopane pod ruševinama nakon urušavanja dvaju zgrada u francuskom gradu Marseillesu.

Na konferenciji za novinare nakon kolapsa dvaju zgrada u ponedjeljak ujutro u maloj trgovačkoj ulici u središtu Marseillesa, ministar stanovanja Julien Denormandie taj je zadatak nazvao "utrkom s vremenom".

Lokalni su mediji izvijestili kako je najmanje dvoje slučajnih prolaznika ozlijeđeno. Jedna je zgrada bila zapuštena i prazna, dok je u drugoj, koja se obnavljala, živjelo desetak osoba. Vlasti su srušile treću zgradu smatranu također nesigurnom.

Predsjednik regije Provence-Alpes-Cote-d'Azur Renaud Muselier izjavio je za televiziju BFMTV u ponedjeljak navečer da se sedmero lokalaca smatra nestalima.

Spasilačke ekipe nastavile su tragati za žrtvama i nakon što je pala noć.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron iskazao je solidarnost gradu Marseillesu u suočavanju sa situacijom. Istražitelji traže razloge urušavanja. Lokalni dužnosnici sumnjaju da su kolapsu pridonijele nedavne obilne kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2023 12:53