OSTAO BEZ OBITELJI

Dječak koji je čudom jedini preživio pad aviona u Libiji odlično se oporavlja. Želi se vratiti na mjesto tragedije

Oporavak Nizozemca Rubena van Assouwa (9) teče iznenađujuće brzo te je nedavno pušten iz bolnice
 AP

Oporavak Rubena van Assouwa (9), dječaka iz nizozemskog grada Tilburga, koji je jedini preživio pad aviona u Libiji u svibnju 2010. godine, teče iznenađujuće brzo te je nedavno pušten iz bolnice - piše Lincoln Tribune .

Dječakova tetka Ingrid novinarima je rekla da su libijski liječnici dječaku spasili život. Također, Ruben je u veljači želio otputovati u Libiju, ali zbog trenutnog stanja u toj afričkoj državi to nije bilo moguće.

"Ruben želi znati zbog čega je avion pao", tvrdi njegova tetka Ingrid, uz to izjavila je da njezin nećak želi upoznati doktore koji su mu spasili život i pokazati im kako se brzo oporavio. Ruben trenutno živi s tetkom Ingrid i njezinim mužem.

Ruben je jedini preživjeli od 103 putnika na letu 771 kompanije Afriqiyah Airways. Airbus A330-202 srušio se prilikom slijetanja u zračnu luku u Tripoliju . Među poginulima su Rubenovi roditelji i brat. Uzrok tragedije još uvijek nije poznat, a Nizozemci tvrde da libijska vlada želi svaliti krivicu na pilota još prije početka službene istrage. Pilot je, navodno, doživio srčani udar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:56