SNAGA VOLJE

Dogodilo se čudo: Teško ranjena kongresnica Gabrielle Giffords otvorila oči!

Sreća u ovoj nesreći bila je to što je metak prošao kroz mozak i nije ostavio teže posljedice. Zato su liječnici nakon brze i uspješne operacije uspjeli spasiti život stradaloj
 AP

Teško ranjena kongresnice Gabrielle Giffords otvorila je oči po prvi put nakon ranjavanja! Čudesnom trenutku svjedočilo je troje njenih kolega iz Demokratske stranke baš u trenucima dok je Barack Obama držao govor u čast poginulih i ranjenih iz Tuscona.

Kad je Jared Lee Loughner iz svog Glocka upucao kongresnicu u glavu nitko nije niti mogao niti pomisliti da bi za manje od tjedan dana progledala i micala udovima. No, dogodilo se i to!

Njujorška senatorica Kirsten Gillibrand, lider Demokrata Nancy Pelosi i kongresnica s Floride Debbie Wasserman Schultz bili su uz nesretu Giffords u trenucima dok se sve zbilo. Naravno da je na njih taj trenutak itekako ostavio dubok dojam.

- Bio je to trenutak u kojem smo promatrali čudo. Uz trenutak rođenja moje djece ovo je bilo nešto najnevjerojatnije i najljepše što sam doživjela - kazala je Schultz, inače vrlo bliska prijateljica ranjenoj kongresnici .

Sreća u ovoj nesreći bila je to što je metak prošao kroz mozak i nije ostavio teže posljedice. Zato su liječnici nakon brze i uspješne operacije uspjeli spasiti život stradaloj, a daljnji oporavak ovisi o njenoj snazi volje - koja je očito iznimna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 07:32