OBRAČUN

DOLIJAO NAKON POBUNE U KOKOŠINJCU Mladi lisac upao među bijesnu perad i izgubio život: 'Probudio im se instinkt krda, iskljucale su ga do smrti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.03.2019. u 21:09

MINSK REGION, BELARUS - JANUARY 14, 2019: Laying chickens at an aviary of Minsk Poultry Farm 1 in the Bolshevik (Balsavik) agro-town. Natalia Fedosenko/TASS, Image: 407126365, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

Kokoši na farmi u sjeverozapadnoj Francuskoj udružile su se i ubile mladog lisca. Pretpostavlja se da je lisac ušao kroz vrata koja se automatski zatvaraju, a unutra ga je dočekalo nimalo prijateljski raspoloženih 3.000 kokoši.

"Probudio se instikt krda i napale su ga svojim kljunovima", kazao je Pascal Daniel, voditelj farme na poljoprivrednoj školi Gros-Chêne, kako prenosi BBC.

Sljedećeg dana pronađena je lešina malog lisca, starosti pet do šest mjeseci, u kutu kokošinjca. Na njegovu vratu ostali su vidljivi tragovi udaraca kljunovima.

Na ovoj kokošjoj farmi u Bretanji obitava do 6.000 kokošaka koje slobodno šeću na 2 hektara površine.

Kokošinjac je inače otvoren preko dana tako da kokoši mogu provesti dan na otvorenom.

Kad je lisac ušao u kokošinjac, vrata su se za njim automatski zatvorila i ostao je zatočen. "Cijela masa kokoši može se okupiti zajedno, a lisca je mogla uhvatiti panika kad se sučio s tako golemim brojem. One mogu biti prilično odlučne kad su u jatu", kazao je Daniel za lokalne novine, kako prenosi BBC.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo