USPJEŠAN FILM

DONALD TRUMP KAŽE DA JE UŽIVAO U FILMU 'JOKER' Pogledao ga je u subotu u projekcijskoj dvorani Bijele kuće

 Profimedia, Film Stills, Image Capital Pictures

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je u projekcijskoj dvorani Bijele kuće pogledao film 'Joker' te nakon prikazivanja navodno kazao da je u njemu uživao.

Film je i komercijalno i među kritičarima doživio golem uspjeh. Na Filmskom festivalu u Veneciji ta mračna drama s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi osvojila je Zlatnog lava.

Kino blagajne diljem svijeta zabilježile su da je 'Joker' u četvrtak zaradio 999 milijuna dolara, pa se s priličnom sigurnošću može kazati da je svota dosad prešla milijardu dolara

Yahoo News potvrdio je tvit novinara CNN-a Shimona Prokupecza o tomu da je Trump u subotu pogledao film te prenio izjavu visokog dužnosnika Bijele kuće koji je kazao da se predsjedniku film sviđa i da je u njemu uživao.

Britanski Independent piše kako nije u potpunosti jasno je li tako zbog činjenice da lik Roberta De Nira, jednog od Trumpovih najžešćih kritičara, u filmu završava tragično.

Stanovnici Bijele kuće filmove mogu gledati u dvorani za projekcije, a imaju i privilegij da u njima uživaju i prije službenog prikazivanja u kino dvoranama.

Privatnu kino dvoranu u Bijeloj kući je 1942. dao izgraditi tadašnji američki predsjednik Franklin Delano Roosevelt, a odluku o njezinu otvaranju za javnost prije dvije godine donijela je predsjednikova supruga Melania.

Prvi film koji je Trump pogledao u toj kino dvorani bio je animirani 'Potraga za Dorom' 2016. godine. Smještena je u istočnom krilu Bijele kuće koje obuhvaća i atomsko sklonište iz Drugoga svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:12