NAJMANJE JEDNA OSOBA MRTVA

DRAMA U NEW YORKU: HELIKOPTER SE SRUŠIO NA NEBODER NA MANHATTANU Na mjesto događaja pohrlile brojne interventne ekipe

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.06.2019. u 20:11

Reuters

Pad helikoptera u New Yorku

 

Na jedan od nebodera na njujorškom Manhattanu u ponedjeljak se u zasad nejasnim okolnostima zabio helikopter, a u nesreći je poginula najmanje jedna osoba.

Lokalni vatrogasci potvrdili su da je došlo do incidenta, a prema mjestu događaja uputio se veći broj interventnih ekipa.

Kako izvještava novinar NBC Newsa Tom Winter, helikopter je pao na neboder u blizini Time Squarea. Na vrhu nebodera je izbio požar s kojim se vatrogasci u ovom trenutku bore.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo kaže da je došlo do izvanrednog slijetanja helikoptera iz još uvijek neutvrđenih razloga uslijed kojeg je izbio požar.

"Zaposleni u zgradi kažu da su osjetili podrhtavanje, ali nitko od njih nije ozlijeđen. Požar je sada pod kontrolom", rekao je Cuomo napominjući da se radi o prvim podacima.

Emergency vehicles fill the street at the scene after a helicopter crashed atop a building in Times Square and caused a fire in the Manhattan borough of New York, New York, U.S., June 11, 2019. REUTERS/Brendan McDermid
REUTERS

Pad helikoptera u New Yorku

New York City police and firefighters arrive at the scene after a helicopter crashed atop a building in Times Square and caused a fire on the roof in the Manhattan borough of New York, New York, U.S., June 10, 2019. REUTERS/Brendan McDermid
REUTERS

Pad helikoptera u New Yorku

 

Upitan što mu je prvo palo na pamet kad je čuo za incident i što misli kako su Njujorčani reagirali, guverner kaže kako građani nakon 11. rujna imaju PTSP i da je svaka ovakva vijest za njih neugodna.

 

Prema prvim informacijama kojima raspolaže CNN, poginula je jedna osoba, a radi se o pilotu.

A view of 787 7th Avenue in midtown Manhattan where a helicopter was reported to have crashed in New York City, New York, U.S., June 10, 2019. REUTERS/Brendan McDermid
REUTERS
 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo