PREKIPJELO JOJ

Drama u Srbiji: Nakon što ju je godinama zlostavljao, supruga ga ubila utezima za vježbanje

 Damir Glibušić / CROPIX

SOMBOR/BEOGRAD - Ladislav Bošnjak (58), kojeg je supruga Vesna (53), ubila u četvrtak, a potom tijelo bacila u rupu s krečom, optužen je za višegodišnje nasilje nad suprugom, ali sud u Somboru ga nije osudio za fizičku i psihičku torturu nad životnom suputnicom, piše srpski Blic.

- Vesna je još prije prijavila policiji da je suprug maltretira. Policija ga je privela, podnijela krivičnu prijavu zbog nasilja u obitelji, a tužiteljstvo je podiglo optužnicu. Počelo je i suđenje, ali je sve išlo sporo, tako da taj proces nije završen. Sigurno je da bi tragedija bila izbjegnuta da je Ladislav osuđen i poslan u zatvor zbog maltretiranja supruge - kazao je izvor blizak istrazi.

Dugogodišnje neslaganje među supružnicima kulminiralo je u četvrtak oko tri sata, kada je, kako se sumnja, u obiteljskoj kući poslije još jedne u nizu svađa, Vesna (53) mužu prvo oko vrata omotala električni kabel i davila ga, a zatim ga utezima za vježbanje udarila nekoliko puta po glavi. Od zadobijenih ozlijeda Ladislav je odmah preminuo.

Ona se tek dan kasnije pojavila u policiji u pratnji odvjetnika. Međutim, o tome što ju je navelo na zločin, nije željela govoriti.

Istražni sudac joj je odredio pritvor do mjesec dana, a podnjet je i zahtjev za provođenje istrage za teško ubojstvo.

Poznanici ovog para napominju da su njih dvoje bili zatvoreni i nedruželjubivi.

- U posljednje vrijeme Vesna se prijateljicama, kojih nije imala puno, često žalila na probleme sa suprugom. One su joj savjetovale da potraži pomoć, ali koliko znam, ona se nije usuđivala napustiti njihov dom i naći zaštitu u nekoj od sigurnih kuća. Ne znam iz kojeg razloga. Možda ju je bilo sram zbog dece, jer imaju dva odrasla sina i kćerku - rekao je za Blic jedan poznanik ovog bračnog para prosvjetnih radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:22