INCIDENT U LONDONU

DRAMATIČNI PRIZORI U LONDONSKOJ DŽAMIJI, IZBODEN MUJEZIN USRED BIJELA DANA Policija uhitila osumnjičenika, vjernici sve objavili na Twitteru

 
Scene iz džamije
 Twitter

Britanska policija u četvrtak je uhitila muškarca zbog pokušaja ubojstva nakon što je nožem izbo mujezina u džamiji u središnjem Londonu.

Londonska policija stigla je na mjesto događaja nakon izvještaja o napadu nožem u 15 sati i 10 minuta po lokalnom vremenu.

"Pronađen je muškarac u dobi od oko 70 godina s ubodnim ranama", objavila je policija, dodavši kako čeka informacije iz bolnice o njegovom stanju.

Osumnjičenik je "uhićen na mjestu događaja zbog pokušaja ubojstva", dodala je policija.

Fotografije objavljene na Twitteru pokazuju kako su snage sigurnosti uhitile bijelog muškarca ispred džamije u Regent's Parku, jedne od najpoznatijih u Londonu. Vjernici koji su se u trenucima užasa zatekli u džamiji na Twitteru su objavili fotografije uhićenja.

"Ekstremno je zabrinjavajuće vidjeti da je bijeli muškarac ušao u džamiju u Regent's Parku tijekom molitve te ubo mujezina u vrat", napisao je na Twitteru Miqdaad Versi, glasnogovornik Muslimanskog vijeća Britanije (MCB).

Twitter

Twitter

Twitter

, Image: 202070749, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: still light / Alamy / Alamy / Profimedia
still light / Alamy / Alamy / Profimedia
Londonska džamija u kojoj se dogodio napad

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:42