BITKA ZA BRITANIJU

Dvoboji Kraljevskog zrakoplovstva i Luftwaffea od petka na Twitteru

Britanski Imperijalni vojni muzej obilježit će 70. godina borbe za nebom nad Britanijom tweetanjem ratnih dnevnika u točno vrijeme kada su nastali u 2. svj. ratu
 Wikipedija

Sedamdesetu godišnjicu Bitke za Britaniju u kojoj su piloti britanskog Kraljevskog zrakoplovstva izvoljevali vrlo važno pobjedu na njemačkim Luftwaffeom, Imperijalni vojni muzej u Duxfordu obilježit će na poseban način i time nas barem malo vratiti u doba nebeskih dvoboja.

Naime, Muzej će od ovoga petka, 16. travnja, pa sve do kraja listopada, na svom Twitter profilu 'uživo' prenositi sve ključne događaje koji su prethodili Bitci za Britaniju 1940., jednoj od najvećih kontinuiranih zračnih bitaka, a kasnije, tijekom ljetnih mjeseci, i same sukobe na nebu, prenosi portal velikabritanija.net .

Dvoboji i ratne operacije na Twitteru će se naći u obliku dnevničkih zapisa i to u točno vrijeme kada su se dogodili na nebu nad La Mancheom prije 70 godina.

Prvi će se tweet pojaviti u petak točno u podne, a za njim će slijediti oko šestotinjak poruka koje će do kraja listopada pratiti sva uzbudljiva događanja Bitke za Britaniju. Naravno, najviše će se moći pročitati sredinom srpnja kada su prije 70 godine počeli najžešći sukobi britanskih i njemačkih pilota.

Muzej će dnevnike pilota vaditi Nacionalnog arhiva u Duxfordu, a na timelineu će se ispisivati točno onako kako su zapisani u tim originalnim dnevnicima – i to u minutu.

Zato, ako se ljubitelj dobrih zračnih bitaka nemojte propustiti ponovno prenošenje jedne od najvećih u ljudskoj povijesti i od petka pogledajte Twitter profil Imperijalnog vojnog muzeja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 10:35