NESREĆA U SRBIJI

DVOJE MRTVIH U ARHIVU NARODNE BIBLIOTEKE U BEOGRADU Zbog curenja otrovnog plina ugušila se dva majstora, iz zgrade je evakuirano više od 50 osoba

U Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu u petak su od curenja plina stradala dvojica muškaraca, a iz zgrade je evakuirano više od 50 osoba, potvrdili su MUP Srbije i beogradska služba hitne pomoći.

Dvojica muškaraca u dobi od 30 i 50 godina preminula su u arhivu biblioteke od plinskih isparavanja tijekom probe protupožarnog sustava, a u tijeku je očevid i istraga o vrsti plina, dok beogradski mediji neslužbeno javljaju da je riječ isparavanjima iz sustava protupožarne zaštite.

O nesreći su izvješteni vatrogasci i hitna pomoć, čiji su liječnici nakon dojave zatekli dvojicu muškaraca bez svijesti, a ubrzo potom konstatirali smrt.

Policija je blokirala pristup zgradi, a MUP Srbije potvrdio je nesreću i priopćio da je u tijeku istraga o vrsti i uzrocima plinskih isparavanja.

Portal lista Blic javlja da je, prema neslužbenim saznanjima na mjestu nesreće, uzrok gušenja ugljični dioksid koji je iscurio pri probi "nestandardnih protupožarnih aparata".

Preminuli muškarci su majstori koji dolaze svakih šest mjeseci provjeriti uređaje. Kad su otvorili vrata, tad je eksplodiralo i oni su stradali, rekao je novinarima zaposlenik u spremištu Narodne biblioteke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:50