OTVORIO DUŠU

EKSPLOZIVNA ISPOVIJEST BILLA CLINTONA Bivši predsjednik SAD-a u dokumentarcu o svojoj supruzi prvi put detaljno progovorio o aferi s Monicom Lewinsky

Monica Lewinsky i Bill Clinton
 Profimedia, Zuma Press - News

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u dokumentarnoj seriji "Hillary" ustvrdio da je njegova afera s Monicom Lewinsky, nekadašnjom pripravnicom u Bijeloj kući, bila jedna od stvari koje je radio kako bi se nosio s anksioznošću, piše Daily Mail.

U dokumentarnoj seriji, koja se počinje emitirati u petak na streaming servisu Hulu, otkrio je da je u vrijeme kada je upoznao Lewinsky zbog pritiska na poslu na nju gledao kao osobu koja bi mu mogla na neko vrijeme skrenuti pažnju s tog pritiska. Clinton joj je uputio ispriku i rekao da se osjećao grozno zbog toga što je njezin život bio obilježen njihovom aferom, zbog koje su ga republikanci pokušali smijeniti s funkcije.

Bivši američki predsjednik o ovoj aferi posljednji put je pričao 2018., a to mu se obilo od glavu jer je rekao da ne duguje ispriku Lewinsky.

Sama afera u javnost je procurila u siječnju 1998. godine. Odgovarajući na optužbe iz medija, Clinton je tada izrekao svoju poznatu rečenicu kako nije imao odnose s Lewinsky. Zbog afere je u prosincu 1998. godine, nakon što je postalo očito da je lagao poroti o svemu jer je zanijekao svoj odnos s Lewinsky, opozvan u Zastupničkom domu Kongresa, no Senat ga je oslobodio pa je nastavio obnašati dužnost do kraja mandata.

Clinton je svoju aferu zanijekao pred Hillary, a ona je u to povjerovala. No, onda joj je odlučio sve priznati, a u intervjuu je objasnio kako je to izgledalo.

- Razgovarao sam s njom, rekao sam joj točno što se dogodilo. Rekao sam joj da se osjećam grozno zbog svega. Imali smo težak period tih posljednjih nekoliko godina. Rekao sam joj da za moje ponašanje nema isprike - ispričao je Clinton.

Hillary, bivša senatorica, državna tajnica i predsjednička kandidatkinja, je kazala da je bila slomljena zbog afere.

- Nisam mogla vjerovati da se to dogodilo. Bilo je osobno, boljelo je i ne mogu vjerovati da si lagao - kazala je Hillary u dokumentarnoj seriji.

Kada je Billu Clintonu postavljeno pitanje zašto je toliko riskirao s obzirom na to koliku mu je štetu afera nanijela, odgovorio je da u trenutku prevare nije razmišljao o tim stvarima.

Pritisak koji je osjećao u Bijeloj kući natjerao ga je, kaže, da potraži nekakvu distrakciju.

- Svatko u životu ima pritiske, razočaranja, strahove. Radio sam neke stvari kako bih se nosio s anksioznošću. Drugačija sam osoba nego što sam bio prije dvadeset godina - kazao je ne precizirajući točno na što se referira.

No, nagrađivana novinarka Lucinda Franks davno je kazala da joj je 1999. Hillary ispričala da joj je Bill priznao da ga je majka zlostavljala kada je bio dijete te je zbog toga postao ovisnik o seksu.

Ustvrdio je da su neke stvari koje je činio bilo loše, ali da se nije radilo o tome da je namjerno razmišljao koja je najgluplja stvar koju može napraviti.

- To nije moja obrana, već objašnjenje. Osjećam se užasno - kazao je.

Nakon izbijanja skandala njegova obitelj je otišla na odmor, a kada su se vratili, Hillary je odlučila podržati svog muža u borbi oko njegovog opoziva.

Hillary je kazala i da su bračna savjetovanja s Billom bila bolna. Bill se složio s tim i kazao da se radi o jednoj od najtežih stvari koje je morao napraviti, ali da je to bilo nužno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:01