Nizozemska udruga za zaštitu potrošača objavila je istraživanje koje je pokazalo značajan pad kvalitete prehrambenih proizvoda zbog inflacije, piše N1.
Hrvatska europarlamentaraka Biljana Borzan kaže kako će njoj problemi inflacije, shrinkflacije i skimpflacije biti ključni tijekom saslušanja povjerenika.
- Nedavna studija Nizozemske agencije za zaštitu potrošača je pokazala kako je postotak ribe u ribljim štapićima Albert Heijn pao za 20 posto dok se cijena povećala za 40 posto, u ulju za kuhanje Bertolli se udio maslinovog ulja smanjio s 20 na sedam posto, a u juhi iz vrećice Jumbo Chicken udio piletine s 8,6 na 5,8 posto. Prema mom istraživanju, i u Hrvatskoj je čak 76% građana primijetilo značajan pad kvalitete hrane i higijenskih proizvoda za istu ili višu cijenu, rekla je ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....