SVEČANOST U LUXEMBOURGU

Europska komisija položila prisegu pred Sudom EU

 AFP

Povjerenici Europske komisije na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen položili su u ponedjeljak pred Sudom EU u Luxembourgu prisegu da će tijekom obnašanja dužnosti biti potpuni neovisni, poštivati Ugovore EU-a i Povelju o temeljnim pravima.

"Preuzimamo veliku odgovornost. Mi smo čuvari Ugovora. Naša je odgovornost da udahnjujemo život Ugovorima našim svakodnevnim radom i djelovanjem", rekla je Von der Leyen.

Svečanom prisegom članovi Komisije se obvezuju da će poštovati Ugovore EU-a i Povelju o temeljnim pravima, da će u svom radu biti potpuno neovisni, da neće tražiti ni prihvaćati bilo kakva uputstva bilo koje vlade, institucije, ureda ili bilo kojeg tijela.

"Prisežemo na ono što nam je najdragocjenije. Prisežemo da ćemo raditi za svakog europskog građanina, bez obzira je li on iz velike ili male zemlje, s istoka, zapada, sjevera ili juga", rekla je šefica Komisije.

"Europa napreduje samo ako svi skupa napredujemo, ako su svi nacionalni interesi pomireni unutar šireg europskog interesa. Kada smo ujedinjeni, svi smo jači. Jači na međunarodnoj sceni, jači u borbi protiv klimatskih promjena, jači u zaštiti ineresa naših građana", istaknula je Von der Leyen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:41