SA SJEDNICE U MÜNCHENU

Europska pučka stranka podržava nastojanja Hrvatske da uđe u Schengen i eurozonu

Manfred Weber i Angela Merkel
 REUTERS

Predsjednik zastupničkog kluba Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber zauzeo se u srijedu na početku zatvorene sjednice zastupničkog kluba EPP-a u Münchenu za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor i zonu eura.

- Hrvatska želi u Schengenski prostor, Hrvatska želi postati članicom zone eura. I želim u ime svog zastupničkog kluba, najvećeg u Europskom parlamentu, jasno reći da mi želimo podržati i pomagati ovu inicijativu - izjavio je Weber na početku dvodnevne zatvorene sjednice zastupnika EPP-a u Münchenu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji ovom sastanku nazoči kao gost, istaknuo je cilj Hrvatske da već 2019. postane punopravnom članicom Schengenskog prostora.

Zastupnicima EPP-a obratila se i njemačka kancelarka Angela Merkel, a za četvrtak je predviđen i dolazak austrijskog kancelara Sebastiana Kurza.

Na svom trodnevnom sastanku europski pučani žele raspravljati o temama sigurnosti vanjskih granica Europske unije, zajedničkoj europskoj vojsci te stvaranju uvjeta za otvaranje tri milijuna novih radnih mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:17