PREMOSTILI SVE PREPREKE

FILMSKA PLJAČKA U DUŽDEVOJ PALAČI Lopovi upali na izložbu 'Blaga mogula i maharadža' i ukrali nakit vrijedan milijune eura

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.01.2018. u 21:22

The Grand palais opens the exhibit From the Mughals to the Maharajas : Jewels from the Al Thani Collection .
270 jewels from Indian historic jewellry , diamonds , jade , and other treasures from the XVII th century to now . On display until june 5th.
PARIS 28 March . 2017//GINIES_1513.4702/Credit:GINIES/SIPA/1703271830, Image: 326714571, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Izložba ‘Blaga mogula i maharadža. Kolekcija Al Thani’

 

Gotovo filmska pljačka dogodila se u Veneciji u srijedu kad su lopovi pobjegli s nakitom vrijednim milijune eura, izloženim u Duždevoj palači u Veneciji, izvijestila je policija.

Vlasti pretpostavljaju da su najmanje dva lopova, neprimjetno u gomili, ušla na izložbu ‘Blaga mogula i maharadža. Kolekcija Al Thani’ koja obuhvaća nakit i druge vrijedne indijske artefakte iz privatne zbirke katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, piše Reuters.

I dok je jedan navodno držao stražu, drugi je otvorio izloženu vitrinu i ugrabio zlatni broš optočen dragim kamenjem te par naušnica.

Policija smatra da su bili dio veće organizacije jer su, čini se, uspješno reprogramirali muzejski sustav alarma koji se oglasio kad su već pobjegli. ‘Očito imamo posla s vrlo sposobnim profesionalcima koji su uspjeli pobjeći iako su i sobe i zgrada opremljeni naprednim tehnološkim sustavima zaštite’, rekao je načelnik policije Vito Gagliardi.

 

Nakit izrađen od zlata, platine i dijamanata procijenjen je na 30.000 eura (oko 220.000 kuna), no stvarna mu je vrijednost ‘nekoliko milijuna eura’, kaže Gagliardi.

Srijeda je bila zadnji dan izložbe, a pljačku je potvrdila i Duždeva palača na službenoj stranici na Facebooku. Izloženo je oko 270 dragocjenih predmeta od XVI. do XX. stoljeća iz kolekcije šeika Al-Tanija, člana katarske kraljevske obitelji.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo