DRAMA

FOTO: BOMBAŠKI NAPAD NA AMERIČKU AMBASADU U PODGORICI Muškarac jednu napravu bacio na zgradu, drugom raznio sebe, cijelo područje pod blokadom

 
 Stevo Vasiljevic / REUTERS

Kasno u srijedu u Podgorici je nepoznata osoba u blizini zgrade američke ambasade u Crnoj Gori aktivirala jednu eksplozivnu napravu koju je bacila u smjeru zgrade, a zatim je 20-ak sekundi kasnije aktivirala i drugu bombu kojom se raznijela, javlja agencija Reuters pozivajući se na lokalne medije.

Do napada je došlo nešto prije ponoći, a u policiji su potvrdili da je došlo do incidenta, u kojemu se jedna osoba ubila eksplozivnom napravom, a prije toga je drugu napravu, najvjerojatnije ručnu bombu, bacila u krug zgrade veleposlanstva.

- U tijeku su očevid i identifikacija. Tužitelj je na mjestu događaja i rukovodi očevidom, navode u Upravi policije Crne Gore.

Reutersov fotograf u Podgorici kaže da je ulica u kojoj se nalazi američka ambasada blokirana te da s lokacije do koje se uspio probiti nije vidljiva nikakva šteta.

Police guard the entrance to the United States embassy building in Podgorica, Montenegro, February 22, 2018. REUTERS/Stevo Vasiljevic
Stevo Vasiljevic / REUTERS

Iz ambasade su svim američkim državljanima poručili da se do daljnjega ne približavaju zgradi.

- Američka ambasada u Podgorici savjetuje svim državljanima SAD-a da trenutno imamo aktivnu sigurnosnu situaciju. Izbjegavajte ambasadu do daljnjega, navodi se na web stranici ambasade.

U međuvremenu je glasnogovornik veleposlanstva izjavio da diplomatsko osoblje surađuje s policijom u istrazi, a incident je opisao kao 'napad'.

Police guard the entrance to the United States embassy building in Podgorica, Montenegro, February 22, 2018. REUTERS/Stevo Vasiljevic
Stevo Vasiljevic / REUTERS

Kako piše podgorički portalanalitika, motiv napada još uvijek je nejasan.

- Istražitelji su počeli očevid i prostor je brzo ograđen. Za sada nije poznato s kojeg je mjesta još neidentificirana osoba aktivirala bombe i što je bio motiv ovog napada. Prema prvim informacijama, nepoznata osoba je bila na poljani preko ulice koja okružuje dvorište Amabasade SAD-a i bila je udaljena petnaestak metara od zaštitne ograde i pomoćne zgrade u dvorištu Ambasade, piše spomenuti portal.

Police guard the entrance to the United States embassy in Podgorica, Montenegro, February 22, 2018. REUTERS/Stevo Vasiljevic
Stevo Vasiljevic / REUTERS

- Cijela policija je na nogama, rekli su u policiji reporterima ovog portala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:38