TAJNOVITI KOVČEŽIĆ

FOTO: MISTERIJ AKTOVKE AMERIČKOG DRŽAVNOG TAJNIKA Putin: 'Što ti je to u njoj, novac?', Kerry: 'Pokazat ću ti nasamo. Ugodno ćeš se iznenaditi!'

 Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je na sastanku u Moskvi pokazivao velik interes za aktovku američkog državnog tajnika Johna Kerryja, pitajući se sadrži li možda novac pripremljen kako bi 'olakšao' svoje stajalište prema Siriji, piše AFP.

'Kada sam te vidio kako silaziš iz aviona i nosiš svoje stvari, malo sam se uzrujao', rekao je Putin u Kremlju Kerryju koji je u posjetu Rusiji. Kerry se nada kako će promijeniti politiku ruskog lidera prema sirijskom predsjedniku i svom savezniku Bašaru al-Asadu

'U jednu ruku, to je vrlo demokratski, a u drugu - mora da stvari baš i nisu bajne u Americi kada nitko neće pomoći državnom tajniku s njegovom aktovkom', rekao je Putin uz smiješak.

Foto: Reuters

Putin se nastavio šaliti pa je još dodao: 'Čovjek bi pomislio da je sve u redu s ekonomijom, ali onda sam pomislio: mora da je u aktovci nešto što nemaš povjerenja nikome povjeriti, nešto vrijedno. Vjerojatno novac, kako bismo se lakše dogovorili oko važnih pitanja', nastavio se šaliti Putin, a ni Kerry nije imao ništa protiv.

'Kad ostanemo nasamo, pokazat ću ti što je u torbi', odgovorio mu je Kerry te dodao: 'Mislim da ćeš se ugodno iznenaditi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:13