UKLETA MILJA

FOTO: NEZAPAMĆENE SCENE NA AUTOCESTI NAKON SNJEŽNE MEĆAVE Pogledajte jezive prizore sudara čak stotinu vozila

Wellington Fire Protection District Facebook

 

Čak stotinu vozila sudjelovalo je u nekoliko velikih lančanih sudara na samo jednoj milji državne ceste I-25 u američkoj državi Colorado. Razlog je ciklona koja je prošlog tjedna pogodila središnji dio Sjedinjenih Država, a snažni uragan praćen kišom koja se postepeno pretvorio u snježnu mećavu paralizirao je promet.

Wellington Fire Protection District Facebook
 

Tako je posebno teško bilo voziti kod mjesta Wellington sjeverno od Denvera, gdje su lokalne vatrogasne službe izašle na teren i zabilježile nekoliko lančanih sudara u kojim su sudjelovala osobna vozila, ali i brojni tegljači.

Na svojoj Facebook stranici objavili su kako su brzo reagirali na brojne pozive, a na potpuno ravnom dijelu I-25 zatekli su nekoliko višestrukih sudara uzrokovanih vrlo lošim vremenskim uvjetima te smanjenom vidljivošću od tek 90 metara.

Wellington Fire Protection District Facebook
 

Cesta je bila odmah zatvorena za promet, a Crveni križ je otvorio bazu za pomoć osobama koje su sudjelovale u sudarima.

Kako javlja Coloradoan na samo jednoj milji ceste u tri veća sudara ukupna brojka vozila koja su sudjelovala u sudarima popela se na ukupno stotinu vozila.

Neke od fotografija s mjesta događaja koje su na svom Facebook profilu objavili vatrogasci iz Wellingtona svjedoče jezivim prizorima razbijenih automobila i kamiona, no srećom sve je završilo bez ljudskih žrtava, ali s velikim brojem lakše i teže ozlijeđenih.

Wellington Fire Protection District Facebook
 

Ni u drugim dijelovima Colorada nije bilo ništa bolje, a kako je na svom Twitteru objavila  spasilačka služba okruga Larimer čak 100 ljudi je spašeno iz svojih vozila uslijed uragana.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo