OPET AIRASIA

FOTO: NOVA NESREĆA MALEZIJSKOG AVIONA Izletio s piste i završio u blatu: 'Rekli su nam: Bjež'te van!'

An AirAsia plane takes off from Soekarno-Hatta airport in Tangerang near Jakarta on December 28, 2014. An AirAsia plane with 162 people on board went missing en route from the Indonesian city of Surabaya to Singapore early on December 28, 2014, officials and the airline said, in the third major incident to affect a Malaysian carrier this year. AFP PHOTO / Bima SAKTI
 BIMA SAKTI/AFP

Svega dva dana nakon što je nestao jedan od njenih zrakoplova, zrakoplovna kompanija AirAsia pretrpjela je još jedan udarac nakon što je drugi putnički zrakoplov danas skliznuo s piste prilikom slijetanja.

Incident, koji srećom nije završio tragično, dogodio se na letu iz glavnog filipinskog grada Manile prema Kalibu, smještenom u središtu te otočne države.

Zrakoplov A320 sa 159 putnika i članova posade završio je na blatnoj livadi, a prestravljeni ljudi letjelicu su napuštali pomoćnim toboganom na napuhavanje.

Nitko od putnika nije ozlijeđen. Do nezgode je došlo zbog problema s jakim vjetrom.

- Upravo smo sletjeli u Kalibo u zrakoplovu kompanije AirAsia koji je promašio pistu. Čini se da nitko nije ozlijeđen. Zakočio je vrlo naglo. Motor je odmah ugašen, a nama su rekli da ostavimo torbe i brzo napustimo zrakoplov. Čekali su nas vatrogasci - napisala je na Twitteru novinarka Jet Damazo-Santos. Objavila je i niz fotografija.

Starijim putnicima odmah po iskrcavanju medicinske službe su mjerile krvni tlak.

- Svih 153 putnika i članova posade sigurno je izašlo iz zrakoplova, nitko nije ozlijeđen. Svi putnici su smješteni u hotel i naše osoblje im pomaže - objavili su iz aviokompanije.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:04