PRESLATKA NEVE

FOTO: ONA JE NAJVEĆA ZVIJEZDA GLAVNE SKUPŠTINE UN-a Mama joj je premijerka, dobila je svoju iskaznicu, a japansku delegaciju ostavila je u šoku

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2018. u 09:15

Clarke Gayford, partner to New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern holds their baby Neve as Ardern speaks at the Nelson Mandela Peace Summit during the 73rd United Nations General Assembly in New York, U.S., September 24, 2018. REUTERS/Carlo Allegri - RC1D50FFC240
REUTERS

 

Život novorođene kćeri novozelandske premijerke Jacinde Ardern zasigurno neće biti dosadan. Tek su joj tri mjeseca, a već je s mamom bila u skupštini UN-a, dobila vlastitu iskaznicu, doduše lažnu, i pelene su joj mijenjali ispred japanskog izaslanstva u New Yorku.

Tromjesečna Neve Te Aroha odmah je postala zvijezda.

Premijerka Ardern povela je kćerkicu na glavnu skupštinu UN-a, a dok je majka bila za govornicom, malena Neve Te Aroha gledala ju je u naručju Clarkea Gayforda, partnera novozelandske premijerke.

Jacinda Ardern na porodiljom je bila tek šest tjedana nakon čega je brigu o malenom preuzeo otac djevojčice, kako bi se ona mogla posvetiti premijerskim obvezama.

Reuters
 

Novozelanska premijerka (38) tek je druga izabrana čelnica koja je rodila u mandatu, nakon pakistanske premijerke Benazir Bhutto 1990.

Clarke Gayford na Twitteru je objavio (lažnu) iskaznicu za ulazak u UN i napisao:

- Volio bih da sam mogao snimiti zatečene poglede na licima japanskog veleposlanstva jučer u zgradu UN-a kada su stigli na sastanak dok smo bili usred posla oko mijenjanja pelene. Imat ćemo sjajnu priču za njezin 21. rođendan, napisao je.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo