POKOLJ U KALIFORNIJI

FOTO: OVO JE UBOJICA KOJI JE SIJAO SMRT NA FESTIVALU ČEŠNJAKA Tinejdžer je prije krvoprolića najavio zločin tvrdeći da je češnjak 'precijenjen'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.07.2019. u 21:28

Instagram, Reuters, Facebook

Santino William Legan (lijevo), policija na mjestu zločina i jedna od žrtava, Steven Romero (6)

 

Kalifornijska policija identificirala je mladića koji je u ponedjeljak ubio troje ljudi, od kojih su dvoje djeca, na festivalu hrane održanom južno od San Francisca, a riječ je o 19-godišnjaku kojega je ubila policija.

Devetnaestogodišnji Santino William Legan je u nedjelju navečer prerezao ogradu festivala češnjaka u Gilroyu i pucao na ljude puškom "u stilu Ak-47", otkrio je mjesni šef policije Scot Smithee. Nekoliko minuta nakon što je otvorio vatru Legana su ubila tri policajca koji su se zatekli na mjestu događaja.

"Moglo je jako brzo završiti puno gore", upozorio je Smithee dodavši kako je na tom festivalu, održanom pedesetak kilometara južno od Silicijske doline, bilo nekoliko tisuća posjetitelja.

Policija još traga za motivom napada te provjerava nepotvrđene izvještaje da je Legan imao pomoćnika.

Tinejdžer je ubio šestogodišnjeg dječaka Stevena Romera, trinaestogodišnju djevojčicu i muškarca u dvadesetim godinama. Policija vjeruje da je pušku kupio ilegalno u Nevadi, 9. srpnja.

Ozlijeđeno je petnaestero ljudi no ne zna se kolik je broj stradao u pucnjavi, a koliko u bijegu nakon početka napada. Jedna osoba je u kritičnom stanju, otkrila je glasnogovornica tamošnje bolnice.

Legan je nedugo prije napada na svom profilu Instagram objavio fotografiju festivala.

"Vrijeme je za festival češnjaka", napisao je uz fotografiju. "Dođite i uništite se precijenjenim sr*****".

U drugoj objavi referirao se na rasistički i seksistički traktat Arthura Desmonda, američkog autora i političara britanskog podrijetla koji je zagovarao socijalni darvinizam i kritizirao ideje o jednakosti.

Predsjednik Donald Trump napadača je nazvao "zlim ubojicom" te je tražio od građana da mole za žrtve tijekom obilježavanja tog događaja u Bijeloj kući.

People run as an active shooter was reported at the Gilroy Garlic Festival, south of San Jose, California, U.S., July 28, 2019 in this still image taken from a social media video. Courtesy of Twitter @wavyia/Social Media via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT @wavyia. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Reuters

Pucnjava u Kaliforniji

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo