BROD RATNE MORNARICE

FOTO: PLUTAJUĆA BOLNICA STIGLA U LOS ANGELES Raspolaže s 800 liječnika i drugog medicinskog osoblja, 1000 bolničkih kreveta i 12 operacijskih sala

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2020. u 20:24

The US Navy hospital ship Mercy arrives March 27, 2020 at the Port of Los Angeles to help local hospitals amid the growing coronavirus crisis, in Los Angeles, California. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP

 

Golema brod bolnica "Mercy" američke ratne mornarice doplovila je u petak u luku u Los Angelesu, u Kaliforniji, jer bolnicama u gradu treba dodatna pomoć u borbi protiv koronavirusa, javlja AFP i dodaje da se  pandemija virusa Covid-19 strelovito širi u SAD-u.

"Mercy" raspolaže s 800 liječnika i drugog medicinskog osoblja, 1000 bolničkih kreveta i 12 operacijskih sala te 5000 vrećica za transfuziju krvi.

The US Navy hospital ship Mercy arrives March 27, 2020 at the Port of Los Angeles to help local hospitals amid the growing coronavirus crisis, in Los Angeles, California. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP
 

U tu plutajuću bolnicu će se smještati pacijenti koji nemaju Covid-19 kako bi se bolnički kreveti u gradskim bolnicama oslobodili za oboljele od virusa. Neki pacijenti koji su već hospitalizirani u nekoj od bolnica u Los Angelesu bit će premješteni na "Mercy".

"Mercy će preuzeti dio tereta koji pritišće naše hitne službe i jedinice intenzivne njege jer će se broj oboljelih od virusa u narednim tjednima povećavati", rekao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti.

Crew members throw out a line to dock as the US Navy hospital ship Mercy arrives March 27, 2020 at the Port of Los Angeles to help local hospitals amid the growing coronavirus crisis, in Los Angeles, California. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP
 

Zbog velikog priljeva bolesnih, ta plutajuća bolnica duljine 272 metra će omogućiti da se oslobode bolnički kreveti koji su trenutno popunjeni od 80 do 90 posto, pojasnio je Garcetti.

Zahtjev za slanjem broda bolnice uputila je ne samo Kalifornija već i država Washington koja je bila prva na udaru koronavirusa, ali ima manje zaraženih.

U Kaliforniji je od Covida-19 do sada umrlo 65 ljudi, a zaraženih je više od 3000. Jučer je u samo jednom danu LA zabilježio 400 novih slučajeva zaraze i 9 umrlih.

The US Navy hospital ship Mercy arrives March 27, 2020 at the Port of Los Angeles to help local hospitals amid the growing coronavirus crisis, in Los Angeles, California. - The US now has more COVID-19 infections than any other country, and a record number of newly unemployed people, as the coronavirus crisis deepens around the world. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Robyn Beck / AFP
 

U pomoć New Yorku, epicentru epidemije u SAD-u, stiže također brod ratne mornarice Comfort.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je objavio da je u SAD-u 85.356 zaraženih, 16.916 više u odnosu na ranije izvješće u srijedu. Broj umrlih se povećao za 252 te je sveukupno umrlo 1246 ljudi.

Izdvajamo