UZGAJAO PČELE NA SELU

FOTO Pogledajte kuću kod Zrenjanina u kojoj je uhapšen Ratko Mladić!

 Blic/CROPIX

BEOGRAD - Ratko Mladić je uhićen u selu Lazarevo kod Zrenjanina u Ulici Vuka Karadžića broj 2 u kojoj živi njegov rođak Branislav Mladić. Predsjednik Mjesne zajednice u Lazarevu kaže za Blic da se policija u ovom naselju pojavila jutros oko šest sati.

- Vidio sam pet policijskih automobila, čuo sam da je pretres bio na još dvije lokacije u selu, gdje žive sinovi Branislava Mladića. Nismo imali pojma da nekoga hapse, a kamoli koga. Sad vidimo na TV. Ratko Mladić nije živio u Lazarevu.

SPECIJAL: Sve o uhićenju Ratka Mladića pročitajte ovdje

Verojatno je kod rođaka došao u goste, ali mi ga ovdje nikada nismo vidjeli. Pričalo se da je dolazio sredinom devedestih, ali to je bilo prije svih ovih dešavanja - kažu u MZ Lazarevo.

Jedan mještanin sela kaže da se rođak, u čijoj je kući uhapšen Mladić bavi poljoprivredom. - Oni su starosjedioci. Imaju tri kuće, i po svemu sudeći, Mladić je tu uhapšen.

Policija je još tu - kaže mještanin, koji tvrdi da je policijske automobile vidio još u četiri sata jutros. Ostali mještani Lazareva kažu da nisu poznavali Mladića. Samo je jedan upitao:” Jel taj Komadić onaj s brkovima što je dolazio?”

Mještani kažu da je Mladić u Lazarevo dolazio devedesetih u posetu rođacima, i da se pričalo da je u ovom naselju gajio pčele, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:43