'UNEQUAL SCENES'

FOTO: TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO Nevjerojatne slike iz zraka prikazuju veliki jaz između bogatih i siromašnih

 
 Profimedia, Media Drum World

Johnny Miller je američki fotograf koji je želio svojim radom svrnuti pozornost javnosti na sve veći jaz između bogatih i siromašnih. Zbog toga je obišao brojne svjetske lokacije i pomoću drona načinio impresivne zračne fotografije koje prikazuju siromašna i bogata naselja jedna uz druge, nerijetko odijeljena tek zidom.

Miller je projekt 'Unequal scenes' ('Scene nejednakosti') započeo prije dvije godine u Africi, no otada je proputovao svijetom i zabilježio slične potresne scene u Mumbaiju u Indiji, Meksiku, Dar es Sallamu u Tanzaniji, Johannesburgu u Južnoafričkoj republici i na mnogim drugim mjestima.

Miller kaže da je podjela na siromašne i bogate vidljiva i s tla, no pogled iz zraka otkriva pravu sliku koja je duboko uznemirujuća.

'Slike su najdojmljivije kad kamera gleda prema dolje na granici između bogatog predgrađa i siromašnog slama. Ta dva svijeta ponekad dijeli samo ograda, ponekad rijeka ili cesta, no ti svjetovi žive jedan pored drugoga. Mislim da su ove fotografije jako važne jer ljudi u njima, na neki način, vide svoj odraz i to je uznemirujuće', kaže Miller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:27