PAO NA NASELJENU ČETVRT

FOTO: TRAGEDIJA MINUTU NAKON POLIJETANJA Putnički zrakoplov srušio se na kuće, poginule 24 osobe, među žrtvama je i cijela jedna četveročlana obitelj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.11.2019. u 15:17

Civilians gather at the site where a Dornier 228-200 plane operated by local company Busy Bee crashed into a densely populated neighborhood in Goma, eastern Democratic Republic of Congo November 24, 2019. REUTERS/Fiston Mahamba
REUTERS

 

Najmanje 24 osobe su poginule kada se putnički zrakoplov srušio na kuće u gradu Gomi na istoku Demokratske Republike Kongo u nedjelju, rekli su lokalni dužnosnici a prenosi BBC.

Stanovnici Gome, među kojima četiri člana obitelji, su među žrtvama.

Mali zrakoplov na letu za Beni, 350 kilometara sjeverno od Gome, pao je na četvrt Mapendo tijekom polijetanja u nedjelju ujutro, priopćile su lokalne vlasti.

Dužnosnici su rekli da je u zrakoplovu bilo 17 putnika i dva člana posade.

 

Zrakoplovne nesreće u toj državi česte su zbog niskih sigurnosnih standarda i slabog održavanja zrakoplova i svim je kongoanskim zrakoplovnim tvrtkama zabranjeno letenje na području Europske unije.

Zrakoplov Dornier-228, u vlasništvu privatne tvrtke Busy Bee, srušio se otprilike minutu nakon polijetanja, rekao je za BBC izvor u zračnoj luci u Gomi.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali neki izvori kažu da je došlo do kvara motora odmah nakon polijetanja.

Spasilačke ekipe i lokalno stanovništvo odmah su krenuli na mjesto nesreće kako bi iz ruševina kuća i olupine aviona izvukli ozlijeđene i mrtve.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo